Radnicima s minimalcem veće plate od početka 2017. godine

Bez autora
Oct 16 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da će radnici u privatnom i javnom sektoru koji primaju minimalac imati za osam odsto veću platu od 1. januara sledeće godine.Vučić je istakao da u Srbiji postoji približno 350.000 radnika koji su prijavljeni na minimalac, pri čemu je 330.000 zaposleno u privatnom, a 20.000 u državnom sektoru. Plate u javnom sektoru biće povećane jer za to ima prostora, ukazao je on i dodao da se sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o tom pitanju vodi teška borba jer ta institucija ne odobrava povećanje plata vojsci i policiji.

Radnicima s minimalcem veće plate od početka 2017. godinePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da će radnici u privatnom i javnom sektoru koji primaju minimalac imati za osam odsto veću platu od 1. januara sledeće godine.

Vučić je u izjavi za Televiziju "Prva" istakao da u Srbiji postoji približno 350.000 radnika koji su prijavljeni na minimalac, pri čemu je 330.000 zaposleno u privatnom, a 20.000 u državnom sektoru.

Plate u javnom sektoru biće povećane jer za to ima prostora, ukazao je on i dodao da se sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o tom pitanju vodi teška borba jer ta institucija ne odobrava povećanje plata vojsci i policiji.

S druge strane, kako je rekao, važno nam je da zadržimo prisustvo MMF-a u Srbiji, da budemo neko ko je uradio sve što treba i da budemo primer za sve u svetu, ali su nam građani najvažniji.

Premijer je izrazio uverenje da će u februaru ili martu sledeće godine prosečna plata iznositi 430 evra i da će se povećavati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik