8 najneobičnijih hotela na svetu

Bez autora
Oct 18 2016

Da konkurencija pozitivno utiče i na sektor turizma, dokaz su originalni hoteli širom sveta, koji su se svojom specifičnošću istakli u masi drugih, istovremeno pružajući svojim gostima jedinstven doživljaj i nezaboravno iskustvo.Mnogi od hotela su uspeli da od sebe izgrade posebnu destinaciju, te zahvaljujući tome, veliki broj turista dolazi u hotel zbog njega samog, a ne zbog destinacije na kojoj se hotel nalazi.

8 najneobičnijih hotela na svetuDa konkurencija pozitivno utiče i na sektor turizma, dokaz su originalni hoteli širom sveta, koji su se svojom specifičnošću istakli u masi drugih, istovremeno pružajući svojim gostima jedinstven doživljaj i nezaboravno iskustvo. Mnogi od hotela su uspeli da od sebe izgrade posebnu destinaciju, te zahvaljujući tome, veliki broj turista dolazi u hotel zbog njega samog, a ne zbog destinacije na kojoj se hotel nalazi.

Postoji veliki broj načina na koji su hoteli uspeli da se istaknu i da izgrade sopstveni brend zahvaljujući originalnošću i kreativnošću. Kod nekih je ključ uspeha u lokaciji, kod drugih u spektakularnoj arhitekturi, a kod pojedinih u samom konceptu funkcionisanja hotela. Zbog toga smo za vas izdvojili listu od 8 hotela, koji su u svakom smislu drugačiji od svih hotela u kojima ste do sad boravili.

1. Hotel Kakslauttanen, Finska
Ovaj jedinstveni hotel u Finskoj specifičan je po svojoj arhitekturi, jer su sobe u obliku igloa od stakla, a pruža vam se jedinstvena mogućnost da iz svog kreveta vidite Auroru borealis. Ovaj hotel je dostupan tokom cele godine, a prvi stakleni iglo je otvoren 2004. godine. Takođe, postoji mogućnost izbora igloa od snega ili brvnare, pa ljubitelji snega i leda imaju mogućnost da osete pravi eskimski doživljaj.

 

Hotel Kakslauttanen, Finska


2. Hotel Konrad, Maldivi
U okviru hotel Konrad na Maldivima, moguće je iznajmiti i podvodni apartman koji je na raspolaganju isključivo mladencima, ali samo na jedan dan, jer postoji ogromno interesovanje za ovaj smeštaj. Naime, apartman je smešten 16 metara ispod površine Indijskog okeana, a iznad njega se proteže stakleni plafon, kroz koji možete posmatrati fascinantan biljni i životinjski podvodni svet.

 

Hotel Konrad, Maldivi
 

3. Hotel Kapsula, Šangaj
Prateći japanske inovacije, u Šangaju je 2011. godine otvoren hotel u obliku kapsule, koji predstavlja jeftinu i eventualno klaustrofobičnu varijantu za sve one putnike koji žele da prenoće po veoma niskoj ceni. U ovom hotelu sobe su toliko male da u njima može stati samo jedan krevet u kome možete prespavati, a cena noćenja iznosi svega 10 dolara. Koncept ovakvih hotela nalik na perionice veša, sa uskim krevetima i malim TV prijemnikom, potiče iz Japana gde je doživeo veliku popularnost kod poslovnih putnika ali i onih sa ograničenim budžetom.

 

Hotel Kapsula, Šangaj


4. Hotel Quinta Real Zacatecas, Meksiko
Ovaj luksuzni kompleks izgrađen je u okviru rekonstruisane San Pedro arene za borbu bikova iz 19. veka. Arhitektonska i rešenja enterijara višestruko su nagrađivana, a većina soba je u kolonijalnom stilu. Danas arenu možete da posmatrate iz restorana hotela.

 

4. Hotel Quinta Real Zacatecas, Meksiko


5. Palacio De Sal, Bolivija
Ovaj hotel je smešten na nadmorskoj visini od 3.650 metara nadmorske visine, a jedinstven je po tome što je to jedini hotel u svetu, koji je izgrađen od soli. Dakle, zidovi, plafoni, većina nameštaja je izradjena od soli, a prenoćište sa doručkom u ovom slanom hotelu košta negde oko stotinu evra. Svi detalji u ovom hotelu su takođe izrađeni od soli, od strane lokalnih umetnika. Svaka od 27 soba ima specifičan dizajn, a gostima hotela se pruža prilika i da prespavaju na otvorenom ukoliko je noć vedra.

 

5. Palacio De Sal, Bolivija


6. Treehotel, Švedska
“Treehotel” u Švedskoj nudi jedinstveno iskustvo, gde imate mogućnost da boravite u sobi koja je smeštena u krošnjama drveća sa savremenim dizajnom usred netaknute prirode. Hotel je smešten u Haradsu, čiji je najupečatljiviji deo njegova veličanstvena okolina. Hotel je dizajniralo šest poznatih dizajnera i arhitekata, stvorivši harmoniju sa prirodom. Treehotel nudi pet različitih vrsta soba a sve su izgrađene oko stabala drveća, na visini koja nudi spektakularan pogled na okolni pejzaž.

 

Treehotel, Švedska


7. Hotel Yunak Evleri, Turska
Ovaj hotel je smešten u ukupno šest pećina planinskog masiva u Kapadokiji. Ovaj arhitektonski afrtefakt star je više od 1000 godina, a hotelskom kompleksu pripada i veća vila iz 19.veka. Ovde se nalazi 30 soba sa predmetima ručne izrade i antikvitetima, a svaka od njih ima i zasebno unutrašnje dvorište, shodno zahtevima bliskoistočne arhitekture. Pećina  je u vizantijsko vreme služila monasima za povlačenje, a danas je luksuzni hotel, koji svojim gostima pruža vrhunsku uslugu u potpuno specifičnom ambijentu.

 

Hotel Yunak Evleri, Turska


8. Dog Bark Park Inn, SAD
Hotel u obliku psa, odnosno džinovskog bigla, svakako je omiljen svim ljubiteljima ovih životinja. Ovaj čuveni hotel, koji dozvoljava boravak i kućnim ljubimcima, stvorio je potpuno novu dimenziju hotelskog smeštaja, jer zapravo spavate unutar psa. Hotelom upravljaju muž i žena, koji se ujedno bave i umetničkom obradom drveta uz pomoć testere, te je tako i u samom hotelu svaka sitnica, od poda do krova inspirisana psima, pa je čak i krevet u obliku koske.

 

Dog Bark Park Inn, SAD

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik