Rizik od siromaštva Sloveniji pao prvi put od 2009.

Bez autora
Oct 18 2016

Trend rizika od padanja u siromaštvo ove je godine u Sloveniji po prvi put dobio pozitivan smjer nakon 2009., objavio je slovenski statistički zavod povodom svjetskog dana borbe protiv siromaštva pa je tako prošle godine stopa rizika od siromaštva iznosila 14,3 posto, a ove je godine smanjena za 1,2 posto. Prosječni raspoloživi godišnji dohodak slovenskog domaćinstva već je lani povećan u odnosu na prethodnu godinu. Vlada Mire Cerara tvrdi da je unatoč mjerama štednje početkom ove godine zbog gospodarskog oporavka odmrznula mjere štednje na području socijalnih pomoći, a povećani su doprinosi za dječje doplatke, državne stipendije učenicima i studentima iz siromašnih obitelji te zaštitni dodaci za najugroženije socijalne kategorije.

Rizik od siromaštva Sloveniji pao prvi put od 2009.Trend rizika od padanja u siromaštvo ove je godine u Sloveniji po prvi put dobio pozitivan smjer nakon 2009., objavio je slovenski statistički zavod povodom svjetskog dana borbe protiv siromaštva pa je tako prošle godine stopa rizika od siromaštva iznosila 14,3 posto, a ove je godine smanjena za 1,2 posto.

Prosječni raspoloživi godišnji dohodak slovenskog domaćinstva već je lani povećan u odnosu na prethodnu godinu.

Vlada Mire Cerara tvrdi da je unatoč mjerama štednje početkom ove godine zbog gospodarskog oporavka odmrznula mjere štednje na području socijalnih pomoći, a povećani su doprinosi za dječje doplatke, državne stipendije učenicima i studentima iz siromašnih obitelji te zaštitni dodaci za najugroženije socijalne kategorije.

U programima uključivanja siromašnih građana u društvene tokove uključene su i različite udruge, pa tako na primjer Društvo prijatelja mladeži putem programa "Kumstvo" daje novčanu pomoć i drugu potporu za oko 4800 djece i mladih kojima je takva potpora potrebna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik