Remont pokazao da je gorivo u nuklearci Krško u savršenom stanju

Bez autora
Oct 19 2016

Remont nuklearke Krško, koja je početkom mjeseca obustavila rad zbog redovita pregleda te ispitivanja rada opreme i zamjene dijela nuklearnog goriva, protječe normalno, a pregled stanja nuklearnog goriva pokazao je da je ono "u savršenom stanju", kazao je u srijedu u izjavi za Slovenski radio direktor nuklearke Stane Rožman. U nuklearki je prije godinu i pol dana provjerom kvalitete nuklearnog goriva bilo utvrđeno oštećenje jedne od gorivih palica s nuklearnim gorivom u reaktoru, što nije djelovalo na stabilnost i sigurnost rada nuklearke. Rožman je u srijedu rekao da je sada utvrđeno kako je gorivo u reaktoru u savršenom stanju, odnosno u stanju "potpunog integriteta", a neće biti potrebni nikakvi dodatni neplanirani radovi tijekom remonta. U njoj sada slijedi sada uobičajena promjena dijela goriva nakon jednopolgodišnjeg radnog ciklusa, a po prvi će se put potrijebiti novo i kvalitetnije gorivo.

Remont pokazao da je gorivo u nuklearci Krško u savršenom stanjuRemont nuklearke Krško, koja je početkom mjeseca obustavila rad zbog redovita pregleda te ispitivanja rada opreme i zamjene dijela nuklearnog goriva, protječe normalno, a pregled stanja nuklearnog goriva pokazao je da je ono "u savršenom stanju", kazao je u srijedu u izjavi za Slovenski radio direktor nuklearke Stane Rožman.

U nuklearki je prije godinu i pol dana provjerom kvalitete nuklearnog goriva bilo utvrđeno oštećenje jedne od gorivih palica s nuklearnim gorivom u reaktoru, što nije djelovalo na stabilnost i sigurnost rada nuklearke.

Rožman je u srijedu rekao da je sada utvrđeno kako je gorivo u reaktoru u savršenom stanju, odnosno u stanju "potpunog integriteta", a neće biti potrebni nikakvi dodatni neplanirani radovi tijekom remonta.

U njoj sada slijedi sada uobičajena promjena dijela goriva nakon jednopolgodišnjeg radnog ciklusa, a po prvi će se put potrijebiti novo i kvalitetnije gorivo.

Predviđa se da će radovi na remontu nuklearke Krško biti završeni kroz otprilike dva tjedna, a ukupna vrijednost radova procjenjuje se na 20 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik