„Erbas“ najavio leteći taksi

Bez autora
Oct 25 2016

Francuski „Erbas“ planira da do kraja 2017. godine predstavi prototip napredne letelice sa kompletno funkcionalnim sistemom autopilota. Projekat nosi ime „Vahana“.Izuzetne manevarske sposobnosti ovoj letelici obezbeđuje čak osam rotora, što znači da ima mogućnost vertikalnog poletanja i sletanja, kao i normalno funkcionisanje u vazdušnom saobraćaju. Zbog mogućnosti da poveze jednog putnika, „Erbasovu“ novu letelicu su već proglasili taksijem budućnosti.

„Erbas“ najavio leteći taksiFrancuski „Erbas“ planira da do kraja 2017. godine predstavi prototip napredne letelice sa kompletno funkcionalnim sistemom autopilota.

Projekat nosi ime „Vahana“.

Izuzetne manevarske sposobnosti ovoj letelici obezbeđuje čak osam rotora, što znači da ima mogućnost vertikalnog poletanja i sletanja, kao i normalno funkcionisanje u vazdušnom saobraćaju.

Zbog mogućnosti da poveze jednog putnika, „Erbasovu“ novu letelicu su već proglasili taksijem budućnosti. Si-En-En je otišao korak dalje i prozvao ga vazdušnim „Uberom“.

„Vahana“ bi se u ulozi taksija mogla naći već 2020. godine do kada će „Erbas“ imati gotov proizvod.

Ne spominje se mogućnost kretanja po putu, što navodi na zaključak da se ljudima iz francuske kompanije čini da će mu za par godina let biti sasvim dovoljan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik