Propala prodaja akumulatora "Sombor": Kupca još traže, zakupac ne odlazi

Bez autora
Oct 26 2016

Za kupovinu Fabrike akumulatora "Sombor" (FAS), koja je bila u vlasništvu Miroslava Bogićevića, zainteresovanih je bilo samo u pričama. Niko, naime, u predviđenom roku nije otkupio prodajnu dokumentaciju, pa je propao pokušaj prodaje ove fabrike. Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS, Odboru poverilaca biće upućen predlog za novi postupak prodaje. U međuvremenu, FAS kuburi sa zakupcem, koga ne može da se reši. Ugovor sa zakupcem, beogradskim preduzećem "Dem Helas" je istekao, a zakupac na ime najma fabrike nije platio nijedan dinar. Pored svega ne žele da napuste pogone, iako je aktiviran raskid ugovora i naloženo iseljenje, kao i procedura za naplatu potraživanja, kaže Ljubović. On je dodao da je za 9. novembar zakazano ročište u parnici protiv "Dem Helasa". Osim za zakup od 4. maja, ovo preduzeće duguje i 17 miliona dinara za električnu energiju, pa Ljubovića čudi kako je moguće da zakupac dobija struju iako ne plaća račun.

Propala prodaja akumulatora "Sombor": Kupca još traže, zakupac ne odlaziZa kupovinu Fabrike akumulatora "Sombor" (FAS), koja je bila u vlasništvu Miroslava Bogićevića, zainteresovanih je bilo samo u pričama. Niko, naime, u predviđenom roku nije otkupio prodajnu dokumentaciju, pa je propao pokušaj prodaje ove fabrike.

Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS, Odboru poverilaca biće upućen predlog za novi postupak prodaje. U međuvremenu, FAS kuburi sa zakupcem, koga ne može da se reši.

- Ugovor sa zakupcem, beogradskim preduzećem "Dem Helas" je istekao, a zakupac na ime najma fabrike nije platio nijedan dinar. Pored svega ne žele da napuste pogone, iako je aktiviran raskid ugovora i naloženo iseljenje, kao i procedura za naplatu potraživanja - kaže Ljubović.

On je dodao da je za 9. novembar zakazano ročište u parnici protiv "Dem Helasa". Osim za zakup od 4. maja, ovo preduzeće duguje i 17 miliona dinara za električnu energiju, pa Ljubovića čudi kako je moguće da zakupac dobija struju iako ne plaća račun. Stečajni upravnik je kao ovlašćeni predstavnik Fabrike akumulatora "Sombor" (FAS) još u junu podneo zahtev za isključenje električne energije u fabrici, međutim to se još nije dogodilo.

Cena

Najvažniju imovinu somborske fabrike akumulatora čine proizvodne hale, upravna zgrada, magacini, kao i neizgrađeno građevinsko zemljište. Imovina je kupcima bila nuđena po početnoj ceni od 12,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik