Za ekološki projekat 10.000 eura

Bez autora
Nov 17 2016

Pivara "Trebjesa" pozvala je nevladine organizacije iz cijele Crne Gore koje se bave zaštitom životne sredine da se prijave na konkurs ove kompanije i obezbijede 10.000 eura za finansiranje svog projekta. Rok za dostavljanje prijava je 25. novembar. Ekologija je jedna od oblasti kojom se naša kompanija u kontinuitetu bavi u sklopu društveno odgovorne politike. Realizovana četiri konkursa pokazala su da nevladin sektor poznaje probleme lokalnih zajednica i ima predloge za rješenje. Zbog toga želimo da ih podržimo kroz finansiranje najboljeg projekta i da zajedno na bolje mijenjamo ekološku sliku lokalnih zajednica, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari "Trebjesa".

Za ekološki projekat 10.000 euraPivara "Trebjesa" pozvala je nevladine organizacije iz cijele Crne Gore koje se bave zaštitom životne sredine da se prijave na konkurs ove kompanije i obezbijede 10.000 eura za finansiranje svog projekta. Rok za dostavljanje prijava je 25. novembar.

"Ekologija je jedna od oblasti kojom se naša kompanija u kontinuitetu bavi u sklopu društveno odgovorne politike. Realizovana četiri konkursa pokazala su da nevladin sektor poznaje probleme lokalnih zajednica i ima predloge za rješenje. Zbog toga želimo da ih podržimo kroz finansiranje najboljeg projekta i da zajedno na bolje mijenjamo ekološku sliku lokalnih zajednica", kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari "Trebjesa".

Iz nikšićke pivare su naveli da je NVO Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) imala priliku da učestvuje u konkursu i uz opredijeljeni novčani fond realizuje svoj projekat.

"Naša NVO je učestvovala na konkursu i smatramo da smo uz dobar partnerski odnos sa Pivarom postigli pozitivne rezultate za zajednicu i učinili stvari boljim u životnoj sredini. Stoga bih pozvao nevladine organizacije koje se bave ekologijom da se prijave na konkurs, jer se sa opredijeljenim novcem zaista može dosta uraditi na poboljšanju stanja životne sredine u Crnoj Gori“, poručio je predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić, koji će, uz predstavnike kompanije, činiti Komisiju, pred kojom će biti prezentovani projekti koji uđu u uži izbor.

Iz Pivare "Trebjesa" su saopštili da prijavljeni projekat može biti realizovan u bilo kojoj crnogorskoj opštini, a treba da se bavi pitanjima kao što su upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa, aktivnosti na razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

Ovo je peti konkurs za NVO koji realizuje Pivara "Trebjesa" i predstavlja model saradnje biznis i NVO sektora u rješavanju ekoloških izazova.

"Pivara “Trebjesa” pokrenula je 2011. godine konkurs za izbor najboljih ekoloških projekata NVO, od kada je ukupno 48 projekata tražilo svoju šansu za realizaciju u sklopu četiri NVO konkursa kompanije. Realizovani su projekti „Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), „Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa), „Reciklaža nije blamaža“ (Alfa centar), Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije (Društvo mladih ekologa)", navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik