Montenegro Airlines najčešća strana kompanija na Aerodromu Nikola Tesl

Bez autora
Nov 27 2016

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) najčešći je strani prevoznik na najvećem aerodromu u bivšoj SFRJ - beogradskoj vazdušnoj luci “Nikola Tesla“. Prema podacima o broju ostvarenih rotacija stranih aviona na tom aerodromu, od 1. januara do 30. septembra avioni MA su u Beogradu imali ukupno 2.429 rotacija, što kompaniju stavlja na prvo mjesto najčešćih stranih prevoznika, ispred njemačkog giganta Lufthansa sa 2.023, odnosno mađarskog loukostera Wizz Air sa 2.018 rotacija. Iako je zabilježio smanjenje broja rotacija od 3,4 odsto u odnosu na uporedni period lani, MA je, uprkos manjem broju letova između Tivta, Podgorice i Beograda i obrnuto, na njima prevezao ukupno 209.958 putnika, što je 1,1 odsto više nego 2015. To pokazuje da je MA ove godine imao značajno bolju iskoristivost aviona i bolji procenat popunjenosti, odnosno da je kompanija racionalnije i ekonomski efikasnije organizovala saobraćaj na za njih najznačajnijem tržištu.

Montenegro Airlines najčešća strana kompanija na Aerodromu Nikola TeslNacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) najčešći je strani prevoznik  na najvećem aerodromu u bivšoj SFRJ - beogradskoj vazdušnoj luci “Nikola Tesla“. Prema podacima o broju ostvarenih rotacija stranih aviona  na tom aerodromu, od 1. januara do 30. septembra avioni MA su u Beogradu imali ukupno 2.429 rotacija, što kompaniju stavlja na prvo mjesto najčešćih stranih prevoznika, ispred njemačkog giganta Lufthansa sa 2.023, odnosno mađarskog loukostera Wizz Air sa 2.018 rotacija.

Iako je zabilježio smanjenje broja rotacija od 3,4 odsto u odnosu na uporedni period lani, MA je, uprkos manjem broju letova između Tivta, Podgorice i Beograda i obrnuto, na njima prevezao ukupno 209.958 putnika, što je 1,1 odsto više nego 2015. 

To pokazuje da je MA ove godine imao značajno bolju iskoristivost aviona i bolji procenat popunjenosti, odnosno da je kompanija racionalnije i ekonomski efikasnije organizovala saobraćaj na za njih najznačajnijem tržištu.  

Po broju prevezenih putnika, MA je na kraju trećeg kvartala ove godine bio na trećem mjestu najuspješnijih stranih aviokompanija u Beogradu, poslije Wizz Aira (319.824)  i Lufthanse sa 218.786 prevezanih putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik