Pozvali kompanije za program ulaganja

Bez autora
Nov 28 2016

Vlada je pozvala kompanije sa iskustvom da dostave ponude na međunarodni javni poziv za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg se može steći crnogorsko državljanstvo prijemom. Iz Vladine Službe za odnose s javnošću su saopštili da program podrazumijeva ulaganja u privrednu djelatnost, odnosno biznis, kojim će se doprinijeti ekonomskom razvoju Crne Gore, i/ili nekretnine i/ili uplatu sredstava na poseban račun državnog budžeta. Program obuhvata upravljanje, način i uslove za izbor investitora i implementaciju programa, analizu i procjenu finansijskih efekata, izradu i implementaciju marketing i komunikacione strategije, kao i druge aktivnosti određene projektnim zadatkom, navodi se u pozivu.

Pozvali kompanije za program ulaganjaVlada je pozvala kompanije sa iskustvom da dostave ponude na međunarodni javni poziv za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg se može steći crnogorsko državljanstvo prijemom.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću su saopštili da program podrazumijeva ulaganja u privrednu djelatnost, odnosno biznis, kojim će se doprinijeti ekonomskom razvoju Crne Gore, i/ili nekretnine i/ili uplatu sredstava na poseban račun državnog budžeta.

“Program obuhvata upravljanje, način i uslove za izbor investitora i implementaciju programa, analizu i procjenu finansijskih efekata, izradu i implementaciju marketing i komunikacione strategije, kao i druge aktivnosti određene projektnim zadatkom", navodi se u pozivu.

Izabrani ponuđač će, između ostalog, biti obavezan da izradi koncept, model upravljanja i uslove realizacije programa, obavlja analizu i procjenu finansijskih i ekonomskih efekata, izradi i sprovede marketing i komunikacionu strategiju i sprovede druge aktivnosti definisane projektnim zadatkom, koji čini sastavni dio tenderske dokumentacije.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanim osobama koje su otkupile tendersku dokumentaciju i potpisale izjavu o povjerljivosti.

Da bi se učesnik na tenderu kvalifikovao kao ponuđač, mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u izradi i realizaciji programa sticanja državljanstva na osnovu ulaganja u posljednjih sedam godina, ali i zadovoljiti provjeru integriteta.

"Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno, a njihova ispunjenost ocjenjivaće se nakon prijema i otvaranja ponuda", dodaje se u pozivu.

Kriterijumi za izbor ponuđača su ekonomski, finansijski, razvojni i promotivni efekti predloga koncepta posebnog programa ulaganja.

Među kriterijumima su i reference, iskustvo ponuđača i operativni resursi za sprovođenje posebnog programa ulaganja, finansijski uslovi za angažovanje ponuđača, rok za izradu i početak realizacije aktivnosti, kao i iskustvo i operativni resursi podizvođača, koji će biti angažovani na provjeri investitora za realizaciju programa.

Učesnik na tenderu može formirati konzorcijum sa drugim subjektima, ali odgovornosti i obaveze svakog člana njegovog moraju biti eksplicitno definisane i navedene u ponudi.

Zahtjev za otkup tenderske dokumentacije zainteresovani učesnici na tenderu mogu poslati Komisiji za izbor ponuđača, najkasnije do 16. februara do 16 sati, preporučenom poštom, mejlom ili faksom.

Za otkup dokumentacije potrebno je izdvojiti 50 hiljada eura, a krajnji rok je 16. februar u 16 sati.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist Vlade u iznosu od 100 hiljada eura, naplative na prvi poziv i izdate od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili finansijske institucije koju Komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.

Troškove garancije snosi ponuđač.

Ponude se dostavljaju neposredno ili preporučeno putem pošte na adresu Ministarstvo održivog razvoja i turizma, najkasnije do 27. februara do 12 sati, a biće otvorene sat kasnije.

Komisija utvrđuje formalnu ispravnost ponuda u roku od tri dana od njihovog otvaranja. Nakon toga sačinjava izvještaj o sprovedenom postupku i utvrđuje rang listu ponuđača, najkasnije 15 dana od otvaranja.

Na osnovu utvrđene rang liste ponuđača i izvještaja Komisije, Vlada donosi odluku o izboru ponuđača i ovlašćuje Komisiju da otpočne pregovore radi zaključenja ugovora.

Komisija će pozvati izabranog ponuđača da stupi u pregovore za zaključenje ugovora najkasnije u roku od 15 dana od odluke Vlade.

Ugovor sa izabranim ponuđačem biće potpisan na period od tri godine, uz reviziju ugovora sa aspekta postignutih rezultata svakih 12 mjeseci i mogućnost produženja za najviše 36 mjeseci, pod uslovima definisanim ugovorom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik