RWE preuzeo plinski biznis koprivničkog Komunalca

Bez autora
Nov 29 2016

Koprivnički plinski biznis Komunalca završit će u rukama RWE-a. Na natječaju su sudjelovali i PPD, MET, Zagorski metalac i Petrol, koji se javio u konzorciju s Geoplinom. Proizlazi da je najbolja bila RWE-ova ponuda za preuzimanje 75% udjela u tvrtkama Koprivnica plina, koji drži distribucijske kanale i Koprivnica Opskrba, univerzalnom pravnom sljedniku za opskrbu plinom koja se obavljala u gradskom poduzeću Komunalac. RWE Energija će preuzeti opskrbu 12 tisuća kućanstava i više od 1000 poslovnih subjekata, među kojima su i tvrtke, poput Podravke, Carlsberga i Hartmanna. Time i formalno kreće očekivano okrupnjavanje na tržištu plina. U RWE-u nisu imali komentar pa nije bilo moguće saznati detalje, kao ni kojom su cijenom nadmašili konkurente. No, kako neslužbeno se saznaje iz krugova bliskih koprivničkoj gradskoj vlasti, postignuta je cijena veća od 50 milijuna kuna, a ovih dana počinju pregovori oko zadnjih detalja.

RWE preuzeo plinski biznis koprivničkog KomunalcaKoprivnički plinski biznis Komunalca, neslužbeno doznaje Jutarnji iz Koprivnice, završit će u rukama RWE-a.

Na natječaju su sudjelovali i PPD, MET, Zagorski metalac i Petrol, koji se javio u konzorciju s Geoplinom. Proizlazi da je najbolja bila RWE-ova ponuda za preuzimanje 75% udjela u tvrtkama Koprivnica plina, koji drži distribucijske kanale i Koprivnica Opskrba, univerzalnom pravnom sljedniku za opskrbu plinom koja se obavljala u gradskom poduzeću Komunalac.

RWE Energija će preuzeti opskrbu 12 tisuća kućanstava i više od 1000 poslovnih subjekata, među kojima su i tvrtke, poput Podravke, Carlsberga i Hartmanna. Time i formalno kreće očekivano okrupnjavanje na tržištu plina. U RWE-u nisu imali komentar pa nije bilo moguće saznati detalje, kao ni kojom su cijenom nadmašili konkurente. No, kako neslužbeno se saznaje iz krugova bliskih koprivničkoj gradskoj vlasti, postignuta je cijena veća od 50 milijuna kuna, a ovih dana počinju pregovori oko zadnjih detalja.

Načelno se može čuti da Koprivnica želi da strateški partner zadrži 32 radnika iz obje tvrtke u narednim godinama, a dugoročna im je namjera da se strateški ulaže kako bi se doprinijelo razvoju energetske djelatnosti u Koprivnici i širenju poslovanja u državi. Nadaju se da će sa strateškim partnerom imati konkurentne cijene te osvajati nova tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik