Izbor najbolje srpske kobasice

Bez autora
Dec 08 2016

Privredna komora Srbije uputila je javni poziv predstavnicima mesne industrije u Republici Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi, sa ciljem unapređenja konkurentnosti domaćih proizvođača i izgradnje brenda.Takmičenje za najbolju srpsku kobasicu organizovano je po unapred definisanoj metodologiji i okvirnim uslovima tehnološkog postupka u saradnji sa Savetom tehnologa industrije mesa.

Izbor najbolje srpske kobasicePrivredna komora Srbije uputila je javni poziv predstavnicima mesne industrije u Republici Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi, sa ciljem unapređenja konkurentnosti domaćih proizvođača i izgradnje brenda.

Takmičenje za najbolju srpsku kobasicu organizovano je po unapred definisanoj metodologiji i okvirnim uslovima tehnološkog postupka u saradnji sa Savetom tehnologa industrije mesa.

„Učešćem u takmičenju, svojim kvalitetnim proizvodima, doprinećete formiranju brenda ‘srpska kobasica’, unapređenju konkurentnosti kvalitetnih proizvoda i prepoznatljivosti domaćeg proizvoda od mesa sa potvrđenom dodatom vrednošću“, navodi se u javnom pozivu Privredne komore Srbije.

Proizvodnja srpske kobasice, prema propisanim okvirnim uslovima trajaće od  12. do 22. decembra, a 23. decembra 2016. godine, takmičari dostavljaju proizvode na procenu Komisiji, u Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Kaćanskog 13, Beograd.

Stručnu komisiju, koju čine predstavnici državnih organa i institucija - Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, FINS-a Novi Sad, Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta Zemun, Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Vojske Srbije i tehnologa iz privrednih društava koja učestvuju u takmičenju - predvode prof. dr Milan Ž. Baltić, predsednik Komisije, prof. dr Vlado Teodorović, Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu i DVM Nenad Budimović iz Privredne komore Srbije.

Proizvod „srpska kobasica“ standardno se proizvodi u Republici Srbiji, ali do sada nije registrovan ni zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu. U skladu sa važećim propisom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa, proizvod je klasifikovan u grupi grubo usitnjenih barenih kobasica. Uz veliku konkurenciju na tržištu, neophodno je unaprediti prepoznatljivost kvalitetnog domaćeg proizvoda, što je osnovni cilj čitave akcije i takmičenja, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Prijavljivanje za takmičenje traje do 9. decembra, dostavljanjem prijava na elektronsku adresu: jasna.stevanovic@pks.rs. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja je DVM spec Jasna Stevanović, tel. br.: 011/33-00-977; 066/875-12-81.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.pks.rs, gde se ujedno nalazi javni poziv i prijavna dokumentacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik