Raspisan tender za izvođenje radova na vjetroelektrani Podveležje

Bez autora
Dec 20 2016

JP Elektroprivreda BiH objavila je tender za izvođenje radova na vjetroelektrani Podveležje od 48 MW. Tender predviđa izvršenje posla u tri lota koji će biti dodijeljeni zasebno, navodi se u tenderu koji je objavljen u petak, a koji prenose strani poslovni portali. Lot 1 pokriva dizajn, nabavku, izgradnju i isporuku 15 vjetroturbina od tri do 3,2 MW, Lot 2 pokriva dizajn, nabavku, izgradnju i isporuku trafostanica, dok Lot 3 uključuje izgradnju internih saobraćajnica i kranova u vjetroparku. Elektroprivreda je raspisala konkurs samo za Lot 2. Krajnji rok za prijave je 16. mart 2017. godine. Projektom je planirano da vjetroelektrana Podveležje godišnje proizvede između 115 i 119 GWh. Smješten je na području Mostara. Podsjetimo, vrijednost ovog projekta je 162 miliona KM, a finansirat će se vlastitim i kreditnim sredstvima. Za izgradnju VE Podveležje Razvojna banka Njemačke (KfW) odobrila je kredit u iznosu 65 miliona eura.

Raspisan tender za izvođenje radova na vjetroelektrani PodveležjeJP Elektroprivreda BiH objavila je tender za izvođenje radova na vjetroelektrani Podveležje od 48 MW.

Tender predviđa izvršenje posla u tri lota koji će biti dodijeljeni zasebno, navodi se u tenderu koji je objavljen u petak, a koji prenose strani poslovni portali.

Lot 1 pokriva dizajn, nabavku, izgradnju i isporuku 15 vjetroturbina od tri do 3,2 MW, Lot 2 pokriva dizajn, nabavku, izgradnju i isporuku trafostanica, dok Lot 3 uključuje izgradnju internih saobraćajnica i kranova u vjetroparku.

Elektroprivreda je raspisala konkurs samo za Lot 2. Krajnji rok za prijave je 16. mart 2017. godine.

Projektom je planirano da vjetroelektrana Podveležje godišnje proizvede između 115 i 119 GWh. Smješten je na području Mostara.

Podsjetimo, vrijednost ovog projekta je 162 miliona KM, a finansirat će se vlastitim i kreditnim sredstvima. Za izgradnju VE Podveležje Razvojna banka Njemačke (KfW) odobrila je kredit u iznosu 65 miliona eura.

Krajnji rok puštanja VE Podveležje u pogon je 31.12.2018. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik