Investicije Elektroprenosa BiH teške 255 miliona maraka

Bez autora
Feb 07 2017

Kompanija "Elektroprenos BiH" usvojila je plan investicija za ovu godinu kojim su predviđena ulaganja teška 255,17 miliona KM. Odluka o odobravanju plana investicija "Elektroprenosa BiH" za 2017. godinu dobila je krajem januara podršku i na sjednici Državne regulatorne komisije za električnu energiju. U kompaniji su juče kazali da je planom ulaganja obuhvaćen i novac prenesen iz plana investicija za 2016. godinu. To se odnosi na ugovoreni novac za već pokrenute investicije u prošloj godini i za projekte za koje je u toku procedura nabavki. Od ukupnih vlastitih žiralnih sredstava za ugovaranje u 2017. godini raspoloživo je 207,26 miliona KM, dok se ostala sredstva odnose na prenesene ugovorne obaveze, kazali su u "Elektroprenosu BiH" i dodali da je ulaganje u elektroenergetske objekte planirano kroz sanaciju, rekonstrukciju i proširenje postojećih i izgradnju novih objekata.

Investicije Elektroprenosa BiH teške 255 miliona marakaKompanija "Elektroprenos BiH" usvojila je plan investicija za ovu godinu kojim su predviđena ulaganja teška 255,17 miliona KM.

Odluka o odobravanju plana investicija "Elektroprenosa BiH" za 2017. godinu dobila je krajem januara podršku i na sjednici Državne regulatorne komisije za električnu energiju. U kompaniji su juče kazali da je planom ulaganja obuhvaćen i novac prenesen iz plana investicija za 2016. godinu. To se odnosi na ugovoreni novac za već pokrenute investicije u prošloj godini i za projekte za koje je u toku procedura nabavki.

- Od ukupnih vlastitih žiralnih sredstava za ugovaranje u 2017. godini raspoloživo je 207,26 miliona KM, dok se ostala sredstva odnose na prenesene ugovorne obaveze - kazali su u "Elektroprenosu BiH" i dodali da je ulaganje u elektroenergetske objekte planirano kroz sanaciju, rekonstrukciju i proširenje postojećih i izgradnju novih objekata.

"Elektroprenos BiH" je počeo nesmetano da radi tokom 2014. godine jer je godinama bio blokiran i nije bilo moguće finansiranje kompanije i investiranje u elektroprenosnu mrežu. Blokada je uklonjena dogovorom vlada RS i FBiH kao akcionara kompanije o ključnom problemu koji se odnosio na model podjele milionske dobiti nagomilane na računima "Elektroprenosa".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik