Raditi na privlačenju investitora iz Francuske

Bez autora
Feb 15 2017

Odnosi između Crne Gore i Francuske su dobri, ali postoji prostora za dodatnim intenziviranjem ekonomske saradnje i privlačenjem investitora iz te zemlje, ocijenila je ambasadorka te države, Kristin Tudik, u prvoj zvaničnoj posjeti Tivtu. Uviđam prostor u kojem saradnju možemo intezivirati, kao što je privreda i uopšte ekonomska saradnja. Jedan od ciljeva koji sam sebi zadala tokom mog mandata jeste privući francuske investitore da dođu u Crnu Goru i iskoristiti trenutak 'popularnosti' koju Crna Gora trenutno uživa u Francuskoj, rekla je Tudik. Predsjednika Opštine Tivat, Snežana Matijević, danas je na sastanku upoznala Tudik sa osnovnim informacijama o toj lokalnoj samoupravi i detaljima o brojnim uspješnim investicijama koje se realizuju. Matijević je, kako je saopšteno iz njenog Kabineta, kazala da je spremna za saradnju u oblastima promocije francuskog jezika, ostvarivanja konkretne saradnje na polju IPA projekata i spremnost na direktnu saradnju sa nekom od francuskih lokalnih uprava.

Raditi na privlačenju investitora iz FrancuskeOdnosi između Crne Gore i Francuske su dobri, ali postoji prostora za dodatnim intenziviranjem ekonomske saradnje i privlačenjem investitora iz te zemlje, ocijenila je ambasadorka te države, Kristin Tudik, u prvoj zvaničnoj posjeti Tivtu.

„Uviđam prostor u kojem saradnju možemo intezivirati, kao što je privreda i uopšte ekonomska saradnja. Jedan od ciljeva koji sam sebi zadala tokom mog mandata jeste privući francuske investitore da dođu u Crnu Goru i iskoristiti trenutak 'popularnosti' koju Crna Gora trenutno uživa u Francuskoj“, rekla je Tudik.

Predsjednika Opštine Tivat, Snežana Matijević, danas je na sastanku upoznala Tudik sa osnovnim informacijama o toj lokalnoj samoupravi i detaljima o brojnim uspješnim investicijama koje se realizuju.

Matijević je, kako je saopšteno iz njenog Kabineta, kazala da je spremna za saradnju u oblastima promocije francuskog jezika, ostvarivanja konkretne saradnje na polju IPA projekata i spremnost na direktnu saradnju sa nekom od francuskih lokalnih uprava.

Obje strane pokazale su veliku zainteresovanost za uspostavljanjem intezivne saradnje na obostranu korist.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik