Otvoren stečaj u Slateksu

Bez autora
Mar 08 2017

Okružni privredni sud u Banjaluci obustavio je likvidaciju nad Gerontološkim centrom "Slateks" iz Slatine i pokrenuo stečajni postupak. Za stečajnog upravnika "Slateksa" imenovan je Vlajko Gurešić iz Banjaluke, a sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja, a dužnike da izmire dugovanja bez odgađanja. U likvidacionom postupku utvrđeno je da ukupna vrijednost imovine iznosi 7,77 miliona maraka, a dugovanja 10,4 miliona KM. Obaveze "Slateksa" za kredite sa kamatama premašuju iznos od 8,72 miliona maraka. Postojećom imovinom nije moguće pokriti obaveze centra, zbog čega je likvidacioni upravnik predložio otvaranje stečaja, navedeno je u rješenju suda. Svi računi "Slateksa" blokirani su od 2015. godine, a Vlada RS, koja je i vlasnik centra, 4. marta donijela je odluku o pokretanju likvidacije. Na dan pokretanja likvidacije u centru je bio zaposlen 21 radnik.

Otvoren stečaj u SlateksuOkružni privredni sud u Banjaluci obustavio je likvidaciju nad Gerontološkim centrom "Slateks" iz Slatine i pokrenuo stečajni postupak.

Za stečajnog upravnika "Slateksa" imenovan je Vlajko Gurešić iz Banjaluke, a sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja, a dužnike da izmire dugovanja  bez odgađanja.

U likvidacionom postupku utvrđeno je da ukupna vrijednost imovine iznosi 7,77 miliona maraka, a dugovanja 10,4 miliona KM.

Obaveze "Slateksa" za kredite sa kamatama premašuju iznos od 8,72 miliona maraka.

- Postojećom imovinom nije moguće pokriti obaveze centra, zbog čega je likvidacioni upravnik predložio otvaranje stečaja - navedeno je u rješenju suda.

Svi računi "Slateksa" blokirani su od 2015. godine, a Vlada RS, koja je i vlasnik centra, 4. marta donijela je odluku o pokretanju likvidacije. Na dan pokretanja likvidacije u centru je bio zaposlen 21 radnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik