PwC obavlja procjenu vrijednosti NLB-a

Bez autora
Mar 12 2017

Predstavnici Slovenskog državnog holdinga (SDH) potpisali su u ponedjeljak sporazum o procjeni vrijednosti NLB-a sa londonskon konzultantskom tvrtkom PricewaterhouseCoopers. Vrijednost transakcije je nešto manja od 232.000 eura. Kod odabira procjenitelja NLB-a, prema pisanju ljubljanskog Dela SDH je od ponuđača izričito zatražio da se odreknu podizvođača iz Slovenije. U ocjenjivanju će tako samo surađivati stranci, čime su u SDH-u željeli isključiti bilo kakav utjecaj iz domaćih krugova. Privatizaciju najveće banke u zemlji, u kojoj država želi nakon obećanja koja je dala Europskoj komisiji, u zamjenu za državnu potporu dodijeljenu krajem 2013., prodati 75 posto minus jednu dionicu vodi Deutsche Bank. Banka bi u skladu s ugovorom trebala biti prodata do kraja ove godine.

PwC obavlja procjenu vrijednosti NLB-aPredstavnici Slovenskog državnog holdinga (SDH) potpisali su u ponedjeljak sporazum o procjeni vrijednosti NLB-a sa londonskon konzultantskom tvrtkom PricewaterhouseCoopers. Vrijednost transakcije je nešto manja od 232.000 eura.

Kod odabira procjenitelja NLB-a, prema pisanju ljubljanskog Dela SDH je od ponuđača izričito zatražio da se odreknu podizvođača iz Slovenije. U ocjenjivanju će tako samo surađivati stranci, čime su u SDH-u željeli isključiti bilo kakav utjecaj iz domaćih krugova.

Privatizaciju najveće banke u zemlji, u kojoj država želi nakon obećanja koja je dala Europskoj komisiji, u zamjenu za državnu potporu dodijeljenu krajem 2013., prodati 75 posto minus jednu dionicu vodi Deutsche Bank. Banka bi u skladu s ugovorom trebala biti prodata do kraja ove godine.

SDH će do početka svibnja, u saradnji sa financijskim savjetnikom za prodaju Deutsche Bank. objaviti prospekt za javnu prodaju dionica, a demonstracijske aktivnosti zainteresiranim investitorima po financijskim metropolama bi prema nekim naznakama mogle početi u travnju.

Ključnu ulogu pri odluci za prodaju će imati cijena. Ona bi trebalo da bude u rasponu knjigovodstvene vrijednosti NLB-a, prenosi RTV Slovenije. Prema podacima s web stranice banke knjigovodstvena cijena dionica NLB-a na kraju rujna prošle godine je bila 63 milijuna eura, a knjigovodstvena vrijednost kapitala NLB-a 1,26 milijardi eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik