Palladio Finanziaria ponovno se u Kopru zanimala za kupnju Cimosa

Bez autora
Mar 15 2017

Predstavnici talijanskog fonda Palladio Finanziaria u srijedu su u Kopru s predstavnicima sindikata i uprave razgovarali o mogućem ponovnom ulasku u pregovore za kupnju te tvrtke u vlasništvu države, ali nikakav konkretan dogovor o obnovi pregovora za sada nije postignut. Zastupnici mogućeg talijanskog investitora nisu davali izjave, a sastanak za sada ne komentiraju niti predstavnici slovenske vlade. Predstavnik Cimosova sindikata Sašo Ristič kazao je za Slovensku tiskovnu agenciju STA da ponovni dolazak predstavnika talijanskog fonda u Sloveniju vjerojatno znači da su zainteresirani za kupnju tvrtke jer su ocijenili da će im se to isplatiti. Koparsku kompaniju trebali su po predugovoru sklopljenom lani kupiti za simboličkih 110.000 eura, ali i preuzeti njene financijske obveze koje prelaze 100 milijuna eura.

Palladio Finanziaria ponovno se u Kopru zanimala za kupnju CimosaPredstavnici talijanskog fonda Palladio Finanziaria u srijedu su u Kopru s predstavnicima sindikata i uprave razgovarali o mogućem ponovnom ulasku u pregovore za kupnju te tvrtke u vlasništvu države, ali nikakav konkretan dogovor o obnovi pregovora za sada nije postignut, objavio je Slovenski radio.

Zastupnici mogućeg talijanskog investitora nisu davali izjave, a sastanak za sada ne komentiraju niti predstavnici slovenske vlade. Predstavnik Cimosova sindikata Sašo Ristič kazao je za Slovensku tiskovnu agenciju STA da ponovni dolazak predstavnika talijanskog fonda u Sloveniju vjerojatno znači da su zainteresirani za kupnju tvrtke jer su ocijenili da će im se to isplatiti. Koparsku kompaniju trebali su po predugovoru sklopljenom lani kupiti za simboličkih 110.000 eura, ali i preuzeti njene financijske obveze koje prelaze 100 milijuna eura.

"Predstavili su svoje viđenje trenutnih prilika, a o mogućem otpuštanju zaposlenih nije bilo govora", kazao je Ristić.Prema predugovoru od kojega je talijanski fond prije tri tjedna službeno odustao, on bi Cimos dokapitalizirao s 20 milijuna eura, i obavio poslovnu transformaciju i restrukturiranje, kako bi ga stabilizirao.Prema izjavi Ristića, na sastanku nije bilo govora niti o zahtjevima hrvatske vlade da se u Cimosovim pogonima u Istri održi broj zaposlenih, ali je rješenje spora vezanog na hrvatski dio Cimosa za Talijane i dalje uvjet da kupe tvrtku.

Talijanski investitor i dalje je zainteresiran za kupnju Cimosa i povratak u pregovore, na što ga je nagovorio njegov američki poslovni partner Honeywell koji vidi velik potencijal u Cimosovoj proizvodnju turbopunjača za automobilskuu industriju, na čemu tvrtka iz Kopra ostvaruje polovicu svojih proihoda, navode slovenski mediji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik