pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 120.6585
USD 104.8202
CHF 109.6397
GBP 136.4915
CAD 83.0352
HRK 16.2663
BAM 61.6917
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
20.03.2017.Utrinski Vesnik

Скопскиот аеродром меѓу првите 10 во Источна Европа

СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ МЕЃУ ПРВИТЕ 10 ВО ИСТОЧНА ЕВРОПАСкопскиот аеродром „Алексанадар Велики“ се најде меѓу првите 10 најдобри аеродроми во Источна Европа. Ова е трета година по ред како скопскиот аеродром е на оваа листа. Рангот е направен од World Airport Awаrds – најпрестижните награди во воздухопловната индустрија, кои ги земаат предвид критиките и потребите на корисниците.

Според податоците, на првото место во категоријата Источна Европа се најде аеродромот во Будимпешта.

Од отворањето на новиот терминал во 2011, скопскиот аеродром „Александар Велики“ доби многу награди, беше именуван и за најдобар аеродром во Европа во категоријата аеродроми со помалку од 2 милиона патници од воздухопловната асоцијација, Аirports Council International. 

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share