Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voća

Bez autora
Mar 21 2017

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH danas je održana Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća. Udruženje je osnovano s ciljem okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH, a radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zaštite zajedničkih interesa, te očuvanja i zaštite domaće proizvodnje. Za predsjednika Udruženja izabran je Enver Avdić (ESOF d.o.o. Donji Vakuf), a za potpredsjednika Kemal Mujkanović ( Euro - Stil d.o.o. Doboj. Članovi Odbora su Midhat Haračić (OZZ Pronatura Zenica), Muhamed Palačkić (Heko d.o.o. Bugojno), Smail Korajlić (Klass Con d.o.o. Sarajevo), Tihomir Pocrnja (Starnet d.o.o. Bugojno) i Amir Makić (Vrganj promet d.o.o. Bužim).

Osnovano Udruženje proizvođača jagodičastog voćaU Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH danas je održana Osnivačka skupština Udruženja proizvođača, otkupljivača, prerađivača i izvoznika jagodičastog voća.

Udruženje je osnovano s ciljem okupljanja privrednih društava koja se bave proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom maline i drugog jagodičastog voća na području FBiH, a radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zaštite zajedničkih interesa, te očuvanja i zaštite domaće proizvodnje.

Za predsjednika Udruženja izabran je Enver Avdić (ESOF d.o.o. Donji Vakuf), a za potpredsjednika Kemal Mujkanović ( Euro - Stil d.o.o. Doboj. Članovi Odbora su Midhat Haračić (OZZ Pronatura Zenica), Muhamed Palačkić (Heko d.o.o. Bugojno), Smail Korajlić (Klass Con d.o.o. Sarajevo), Tihomir Pocrnja (Starnet d.o.o. Bugojno) i Amir Makić (Vrganj promet d.o.o. Bužim).

Privredna komora Federacije BiH kao asocijacija privrednih subjekata u stalnim je nastojanjima da privrednim društvima omogući poslovanje u što povoljnijem poslovnom okruženju, a upravo je i formiranje ovog Udruženja nastalo kao izraz potrebe privrednika kako bi se uredili i kreirali bolji poslovni uvjeti za njihov rad, saopćeno je iz ove komore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik