Problematika garancija kod privremenog uvoza će biti riješena

Bez autora
Mar 21 2017

Problematika garancija kod privremenog uvoza bit će riješena, saopćeno je iz Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine. Ističu da su predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Vanjskotgovinske komore BiH dogovorili rješavanje tog pitanja.Navode da se Komori u proteklom periodu javio veliki broj kompanija koje vrše privremeni uvoz mašina i alata ukazujući na problem koji imaju kod obezbjeđenja garancija prilikom privremenog uvoza.

Problematika garancija kod privremenog uvoza će biti riješenaProblematika garancija kod privremenog uvoza bit će riješena, saopćeno je iz Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Ističu da su predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Vanjskotgovinske komore BiH dogovorili rješavanje tog pitanja.

Navode da se Komori u proteklom periodu javio veliki broj kompanija koje vrše privremeni uvoz mašina i alata ukazujući na problem koji imaju kod obezbjeđenja garancija prilikom privremenog uvoza.

Privredna komora Federacije BiH Vijeću ministara BiH, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu finansija BiH, Upravi za indirektno oporezivanje BiH i Vladi Federacije BiH uputila je dopise i održala sastanke na kojima su predložena rješenja ovog problema.

- Podržavamo jučerašnji dogovor i očekujemo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH da donese odluku o korištenju bjanko trasirane mjenice prilikom privremenog uvoza i na taj način omogući povoljnije uslove poslovanja bh. privrednicima, što je u skladu s Reformskom agendom, a sve u cilju prosperiteta kojem težimo - naveli su u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik