Propao četvrti pokušaj prodaje AHA Mure Prvi maj iz Pirota

Bez autora
Mar 23 2017

Propao je i četvrti pokušaj prodaje kompanije "Aha Mura Prvi maj" iz Pirota, jer do srede niko nije uplatio depozit niti dostavio bankarsku garanciju, za prodaju koja je bila najavljena za 27. mart. Ovo je suština dopisa koji je stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević uputio Privrednom sudu. Depozit za kupovinu ''Aha Mure'' je bio 126 miliona dinara. Identično obaveštenje dobili su i poverioci, međutim, shodno ovakvom ishodu, prodaja je i zvanično proglašena neuspešnom. Kako navodi Dimitrijević, prodajnu dokumentaciju otkupile su firme "Merkatus", "Aster" i "Paria", čiji su predstavnici proteklih dana razgledali pogone i ostale objekte, ali niko od njih nije položio propisani depozit. Stečajni upravnik konstatuje da će u narednom periodu odlučiti o uslovima i rokovima prodaje preduzeća, koje je nekad bilo ponos Pirota.

Propao četvrti pokušaj prodaje AHA Mure Prvi maj iz PirotaPropao je i četvrti pokušaj prodaje kompanije "Aha Mura Prvi maj" iz Pirota, jer do srede niko nije uplatio depozit niti dostavio bankarsku garanciju, za prodaju koja je bila najavljena za 27. mart.

Ovo je suština dopisa koji je stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević uputio Privrednom sudu.  Depozit za kupovinu ''Aha Mure'' je bio 126 miliona dinara.

Identično obaveštenje dobili su i poverioci, međutim, shodno ovakvom ishodu, prodaja je i zvanično proglašena neuspešnom.

Kako navodi Dimitrijević, prodajnu dokumentaciju otkupile su firme "Merkatus", "Aster" i "Paria", čiji su predstavnici proteklih dana razgledali pogone i ostale objekte, ali niko od njih nije položio propisani depozit.

Stečajni upravnik konstatuje da će u narednom periodu odlučiti o uslovima i rokovima prodaje preduzeća, koje je nekad bilo ponos Pirota.

Oko 1.300 radnika koji su ovde radili završilo je mahom na evidenciji NSZ. Malo njih je nastavilo da se bavi šnajderajem, jer kod nekoliko ovdašnjih privatnika plate se kreću od 15 do 20 hiljada dinara, a cele zime, pa i u vreme najveće hladnoće, radilo se u halama koje se ne greju.

Toliko pominjano pirotsko preduzeće doživelo je kolaps, pošto ga je matična slovenačka firma "Mura" iz Murske Sobote, vlasnice Mojce Lukančič, povuklo u stečaj. Bila je to druga i poslednja privatizacija "Prvog maja" u kome je svojevremeno bilo više od 7.000 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik