Stopa registrirane nezaposlenosti u veljači skliznula na 15,3 posto

Bez autora
Mar 23 2017

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj u veljači je pala s prethodnih 15,4 posto na 15,3 posto, što je njezin prvi pad nakon četiri mjeseca rasta, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na veljaču prošle godine, stopa nezaposlenosti pala je, pak, za 2,5 postotnih bodova, s obzirom na to da je tada iznosila 17,8 posto. Pad stope nezaposlenosti na mjesečnoj razini bio je očekivan jer su, prema prije objavljenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), potkraj veljače bile registrirane 238.934 nezaposlene osobe, što je 2,1 posto ili 5200 osoba manje u odnosu na prethodni mjesec. U ožujku se može očekivati daljnji pad stope nezaposlenosti jer današnji podaci s internetskih stranica HZZ-a pokazuju da je trenutačno bez posla oko 228.879 osoba, što je oko deset tisuća nezaposlenih manje nego krajem veljače.

Stopa registrirane nezaposlenosti u veljači skliznula na 15,3 postoStopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj u veljači je pala s prethodnih 15,4 posto na 15,3 posto, što je njezin prvi pad nakon četiri mjeseca rasta, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

U odnosu na veljaču prošle godine, stopa nezaposlenosti pala je, pak, za 2,5 postotnih bodova, s obzirom na to da je tada iznosila 17,8 posto. 

Pad stope nezaposlenosti na mjesečnoj razini bio je očekivan jer su, prema prije objavljenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), potkraj veljače bile registrirane 238.934 nezaposlene osobe, što je 2,1 posto ili 5200 osoba manje u odnosu na prethodni mjesec. 

U ožujku se može očekivati daljnji pad stope nezaposlenosti jer današnji podaci s internetskih stranica HZZ-a pokazuju da je trenutačno bez posla oko 228.879 osoba, što je oko deset tisuća nezaposlenih manje nego krajem veljače.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik