U Priboju otvoren novi pogon španske kompanije "Refisa"

Bez autora
Mar 26 2017

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević otvorio je danas u Priboju novi pogon španske kompanije "Refisa", ocenivši da je dovođenje investitora u taj grad veliki zadatak Vlade i lokalne samouprave. Knežević je nakon otvaranja fabrike, koja se bavi proizvodnjom poliesterskih komponenti za ugradnju u železnicu i metroe, naveo da ova kompanija sada zapošljava 20 radnika, dok je do kraja godine predviđeno zaposlenje za još 50. On je iskazao zahvalnost timu premijera Aleksandra Vučića i lokalnoj samoupravi koji su realizovali zadatak formiranja Slobodne zone Priboj i stvaranja preduslova za privlačenje investitora u ovom gradu, ali i investitorima koji su smogli hrabrosti da tu ulažu. Ministar je izrazio očekivanje da će pomenuta slobodna zona postići dobre rezultate i da ćemo time ostvariti naš cilj – da građani žive bolje i kvalitetnije.

U Priboju otvoren novi pogon španske kompanije "Refisa"Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević otvorio je danas u Priboju novi pogon španske kompanije "Refisa", ocenivši da je dovođenje investitora u taj grad veliki zadatak Vlade i lokalne samouprave.

Knežević je nakon otvaranja fabrike, koja se bavi proizvodnjom poliesterskih komponenti za ugradnju u železnicu i metroe, naveo da ova kompanija sada zapošljava 20 radnika, dok je do kraja godine predviđeno zaposlenje za još 50. 

On je iskazao zahvalnost timu premijera Aleksandra Vučića i lokalnoj samoupravi koji su realizovali zadatak formiranja Slobodne zone Priboj i stvaranja preduslova za privlačenje investitora u ovom gradu, ali i investitorima koji su smogli hrabrosti da tu ulažu. 

Ministar je izrazio očekivanje da će pomenuta slobodna zona postići dobre rezultate i da ćemo time ostvariti naš cilj – da građani žive bolje i kvalitetnije.

Španska kompanija "Refisa" je prvi investitor u Slobodnoj zoni Priboj, formiranoj na prostoru jednog nekadašnjeg pogona FAP-a. U narednim mesecima očekuje se da budu završeni pregovori sa još nekoliko inostranih kompanija koje u narednim godinama nameravaju da zaposle nekoliko stotina radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik