Ulaganja u Jošaničku banju za veće privlačenje turista

Bez autora
Mar 26 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da jedan investitor zainteresovan za ulaganje u Jošaničku banju, istakavši da su u toku pregovori o ulaganjima u hotel s ciljem povećanja smeštajnih kapaciteta. Ljajić je nakon otvaranja rekonstruisanog banjskog kupatila, koje je potpuno renovirano sredstvima resornog ministarstva, ocenio da bi za privlačenje što većeg broja turista najbolje bilo da Raška zajedno sa Kopaonikom, Vrnjačkom Banjom, Kraljevom, Brusom, Kuršumlijom i Novim Pazarom osnuje regionalnu turističku organizaciju. On je izrazio nadu da će Jošanička banja biti novi centar zdravstvenog i rekreativnog turizma, ne samo u ovom delu Srbije, već i u čitavoj zemlji. Prema njegovim rečima, potencijal za razvoj turizma postoji, budući da se na svega 24 kilometra od Jošaničke banje nalazi Kopaonik, koji godišnje poseti 120.000 ljudi. Ova banja, kako je naveo, može da napravi dobru turističku ponudu, s obzirom na to da ima pet termalnih izvora sa temperaturom na izvoru od približno 80 stepeni Celzijusa.

Ulaganja u Jošaničku banju za veće privlačenje turistaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da jedan investitor zainteresovan za ulaganje u Jošaničku banju, istakavši da su u toku pregovori o ulaganjima u hotel s ciljem povećanja smeštajnih kapaciteta.

Ljajić je nakon otvaranja rekonstruisanog banjskog kupatila, koje je potpuno renovirano sredstvima resornog ministarstva, ocenio da bi za privlačenje što većeg broja turista najbolje bilo da Raška zajedno sa Kopaonikom, Vrnjačkom Banjom, Kraljevom, Brusom, Kuršumlijom i Novim Pazarom osnuje regionalnu turističku organizaciju. 

On je izrazio nadu da će Jošanička banja biti novi centar zdravstvenog i rekreativnog turizma, ne samo u ovom delu Srbije, već i u čitavoj zemlji. 

Prema njegovim rečima, potencijal za razvoj turizma postoji, budući da se na svega 24 kilometra od Jošaničke banje nalazi Kopaonik, koji godišnje poseti 120.000 ljudi.

Ova banja, kako je naveo, može da napravi dobru turističku ponudu, s obzirom na to da ima pet termalnih izvora sa temperaturom na izvoru od približno 80 stepeni Celzijusa.

Nadam se da će vrlo brzo biti rekonstruisano i staro kupatilo, a resorno ministarstvo je spremno da u tome pomogne lokalnoj samoupravi, zaključio je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik