Uče opštine da naplaćuju porez

Bez autora
Mar 28 2017

Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju nastaviće program Opšteg ekonomskog razvoja opština u Srbiji. Tokom naredne četiri godine uložiće 5,5 miliona evra u blizu 40 lokalnih samouprava, a cilj je da opštine maksimalno iskoriste svoj poreski kapacitet tako što će poboljšati naplatu poreza na imovinu.Ovaj projekat je dosad vodila Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Švajcarskom. Dosadašnji projekat je bio ograničen na devet opština Istočne Srbije, dok će novi obuhvatiti lokalne zajednice iz čitave Srbije.

Uče opštine da naplaćuju porezŠvajcarska kancelarija za razvoj i saradnju nastaviće program Opšteg ekonomskog razvoja opština u Srbiji. Tokom naredne četiri godine uložiće 5,5 miliona evra u blizu 40 lokalnih samouprava, a cilj je da opštine maksimalno iskoriste svoj poreski kapacitet tako što će poboljšati naplatu poreza na imovinu.

Ovaj projekat je dosad vodila Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Švajcarskom.

Dosadašnji projekat je bio ograničen na devet opština Istočne Srbije, dok će novi obuhvatiti lokalne zajednice iz čitave Srbije. Neće moći da učestvuju one u kojima su već aktivni slični programi EU, kao ni veliki gradovi. U fokusu će, kako je istakla Ursula Laubli, direktorka Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju, biti i na koji način opštine troše novac prikupljen od građana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik