Osiguranje zavisi od uplate doprinosa

Bez autora
Apr 11 2017

Poslodavac, odnosno zdravstvena ustanova dužna je da uplati doprinose za zdravstvene radnike, rekli su u Fondu zdravstvenog osiguranja RS nakon što je iz Doma zdravlja Doboj nedavno saopšteno da radnici te ustanove ne mogu ovjeriti knjižice u lokalnoj filijali Fonda i da liječenje moraju plaćati u punom iznosu.U FZO podsjećaju da je korištenje prava zdravstvenog osiguranja uslovljeno uplaćivanjem doprinosa. Sa Domom zdravlja Doboj nije još potpisan ugovor za ovu godinu, a ta ustanova je nastavila da ispostavlja fakture po ugovoru iz 2016. Do danas Fond je uplatio sredstva za sve dostavljene fakture iz tog doma zdravlja, navode iz FZO RS.

Osiguranje zavisi od uplate doprinosaPoslodavac, odnosno zdravstvena ustanova dužna je da uplati doprinose za zdravstvene radnike, rekli su u Fondu zdravstvenog osiguranja RS nakon što je iz Doma zdravlja Doboj nedavno saopšteno da radnici te ustanove ne mogu ovjeriti knjižice u lokalnoj filijali Fonda i da liječenje moraju plaćati u punom iznosu.

U FZO podsjećaju da je korištenje prava zdravstvenog osiguranja uslovljeno uplaćivanjem doprinosa.

- Sa Domom zdravlja Doboj nije još potpisan ugovor za ovu godinu, a ta ustanova je nastavila da ispostavlja fakture po ugovoru iz 2016. Do danas Fond je uplatio sredstva za sve dostavljene fakture iz tog doma zdravlja - navode iz FZO RS.

Direktor Doma zdravlja Doboj Radoslav Nikolić rekao je ranije da je ova zdravstvena ustanova sa 340 zaposlenih "kolateralna šteta fonda koji nije u mogućnosti da ispoštuje svoje obaveze".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik