pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 123.4068
USD 112.7415
CHF 113.5924
GBP 144.6399
CAD 83.1022
HRK 16.513
BAM 63.0969
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
20.04.2017.Makfax Macedonia

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваат

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваатПолитичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат. Ова е ставот на турски и македонски бизнисмени кои денеска учествуваа на Македонско-турскиот бизнис форум организиран од Стопанската комора на Македонија-Турција (МАТТО), Стопанската комора на Измир и Стопанската комора на Македонија.

– Не сме дојдени за политика, туку за бизнис. Како претставници на два блиски народи, дојдени сме за развој на соработката. Сепак, не би ги коментирал политичките случувања – изјави Емре Илалан од Стопанската комора од Измир.

Тој смета дека политичката криза во земјава нема да влијае на одлуката на турските бизнисмени да инвестираат.

– Ова е наша прва средба од ваков вид и не можеме да зборуваме за одлуки за инвестиции, но верувам дека во поединечните комуникации на бизнисмените ќе се зборува и за тоа – рече Илалан.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share