I „Junajted“ će nuditi 10.000 dolara za ustupanje mesta

Bez autora
Apr 27 2017

Avio-kompanija „Junajted erlajns“ saopštila je da će nuditi do 10.000 američkih dolara kompenzacije putnicima koji na dobrovoljnoj bazi prepuste svoja sedišta na prebukiranim letovima, kao deo napora da poprave svoj imidž nakon što su nedavno na silu izbacili putnika iz jednog od svojih aviona.Naš cilj je da sprečimo incidente i postanemo avio-prevoznik sa većim fokusom na mušterije, navodi se u saopštenju „Junajted erlajnsa“. Prethodne dve nedelje „Junajted“ je bio u žiži javnosti, pošto su se na internetu pojavili video-snimci na kojima se vidi da obezbeđenje avio-prevoznika uz upotrebu sile izbacuje 69-godišnjeg putnika Dejvida Daoa iz aviona.

I „Junajted“ će nuditi 10.000 dolara za ustupanje mestaAvio-kompanija „Junajted erlajns“ saopštila je da će nuditi do 10.000 američkih dolara kompenzacije putnicima koji na dobrovoljnoj bazi prepuste svoja sedišta na prebukiranim letovima, kao deo napora da poprave svoj imidž nakon što su nedavno na silu izbacili putnika iz jednog od svojih aviona, navodi „Rojters“.

Naš cilj je da sprečimo incidente i postanemo avio-prevoznik sa većim fokusom na mušterije, navodi se u saopštenju „Junajted erlajnsa“.

Prethodne dve nedelje „Junajted“ je bio u žiži javnosti, pošto su se na internetu pojavili video-snimci na kojima se vidi da obezbeđenje avio-prevoznika uz upotrebu sile izbacuje 69-godišnjeg putnika Dejvida Daoa iz aviona.

Daou su slomljena dva zuba, nos, a dobio je i potres mozga tokom gužve koja je nastala kada nije želeo da napusti avion, rekao je njegov advokat, dodavši da će verovatno tužiti avio-kompaniju.

„Junajted“ ima politiku da prodaje više karata nego što zaista ima sedišta u avionu, kako bi se popunila mesta ljudi koji se ne pojave na određenom letu.

Kompanija saopštava da više neće zvati organe reda da blokiraju ulaz u avion i da putnici koji su već smešteni neće morati da prepuštaju svoja sedišta.

„Junajted“ će od juna prihvatiti politiku „bez pitanja“ o izgubljenom prtljagu, nudeći kompenzaciju od 1.500 dolara kako bi troškovi izgubljenog prtljaga bili pokriveni.

„Ovo je prekretnica za sve nas u 'Junajtedu'“, rekao je izvršni direktor te kompanije Oskar Munjoz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik