Srpska dobila 53 turistička vodiča

Bez autora
Apr 27 2017

U prostorijama Ministarstva trgovine i turizma RS juče su dodijeljeni sertifikati za 28 turističkih vodiča od ukupno 53 koji su položili ispit za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje RS.Pomoćnik ministra za turizam Dragana Ristić istakla je da su Vlada RS i resorno ministarstvo svjesni značaja turizma kao privredne grane u razvoju, što je trend ne samo u RS, već i u većini zemalja svijeta.

Srpska dobila 53 turistička vodičaU prostorijama Ministarstva trgovine i turizma RS juče su dodijeljeni sertifikati za 28 turističkih vodiča od ukupno 53 koji su položili ispit za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje RS.

Pomoćnik ministra za turizam Dragana Ristić istakla je da su Vlada RS i resorno ministarstvo svjesni značaja turizma kao privredne grane u razvoju, što je trend ne samo u RS, već i u većini zemalja svijeta.

- Srpska ne želi da propusti svjetske tokove, već želi da bude dio svjetske turističke privrede u usponu. Da bi se to postiglo, potrebno je standardizovati oblast turizma, a jedan od tih procesa je obuka i osposobljavanje turističkih vodiča - navela je Ristićeva.

Ona je istakla da je njihov značaj veliki za turizam u RS.

- Turistički vodiči su jedan od glavnih prezentera naše turističke ponude. Vrlo često su i prvi kontakt našeg prostora sa turistima i resorno ministarstvo je prepoznalo potrebu novog ciklusa obuke turističkih vodiča i ovaj događaj je potvrda sprovedenih aktivnosti - rekla je Ristićeva i dodala da su od prijavljenih 79 kandidata stručni ispit za turističkog vodiča u ovom ciklusu položila 53 kandidata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik