Za preduzetnike u 20 opština 13 miliona evra

Bez autora
May 18 2017

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i direktorica kancelarije za BiH i Crnu Goru Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Brigit Hojel-Rolf potpisali su juče u Banjaluci Memorandum o razumijevanju na projektu "ProLokal" vrijedan 13 miliona evra, kojim će podršku dobiti 20 lokalnih zajednica u BiH.Đokić je rekao da će iz projekta "ProLokal" biti finansirana mala i srednja preduzeća iz Prijedora, Prnjavora, Dervente, Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Srpca.

Za preduzetnike u 20 opština 13 miliona evraMinistar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i direktorica kancelarije za BiH i Crnu Goru Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Brigit Hojel-Rolf potpisali su juče u Banjaluci Memorandum o razumijevanju na projektu "ProLokal" vrijedan 13 miliona evra, kojim će podršku dobiti 20 lokalnih zajednica u BiH.

Đokić je rekao da će iz projekta "ProLokal" biti finansirana mala i srednja preduzeća iz Prijedora, Prnjavora, Dervente, Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Srpca.

- Podrška koju GIZ daje preduzećima iz oblasti drvoprerade, metaloprerade, agrobiznisa i turizma poboljšaće poslovanje preduzeća u ovim značajnim sektorima za Srpsku i omogućiti ostvarenje njihovih boljih rezultata - rekao je Đokić, zahvaljujući na dosadašnjoj izuzetno značajnoj podršci GIZ-a i njemačke vlade.

On je istakao da je sada pravo vrijeme za projekte koje podržavaju GIZ i njemačka vlada jer je vidljiva "borba mnogih subjekata za postizanje boljih rezultata i poslovnog uspjeha".

- Mi smo pokazali opredijeljenost i spremni smo da mala i srednja preduzeća u narednom periodu dobiju veći značaj sa aspekta cjelokupnog društveno-ekonomskog rasta i kroz nove vidove podrške za koju će nam, osim budžetskih sredstava, biti potrebna i dobrodošla sredstva iz projekata koje realizuju EU i GIZ - rekao je Đokić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik