Podrška malim, mikro i srednjim preduzećima

Bez autora
May 26 2017

Vlada Srbije je ove godine preko Razvojne agencije Srbije, obezbedila više od milijardu dinara, bespovratno, za mikro, mala i srednja preduzeća.To je do sada najveća podrška države tom sektoru, kako po obimu sredstava, tako i po broju ponuđenih programa. Ove godine, prvi put, mogle su da konkurišu i firme koje pružaju usluge, a ohrabrujuće je što je prema pristiglim prijavama najviše onih iz sektora proizvodnje.

Podrška malim, mikro i srednjim preduzećimaVlada Srbije je ove godine preko Razvojne agencije Srbije, obezbedila više od milijardu dinara, bespovratno, za mikro, mala i srednja preduzeća. To je do sada najveća podrška države tom sektoru, kako po obimu sredstava, tako i po broju ponuđenih programa. Ove godine, prvi put, mogle su da konkurišu i firme koje pružaju usluge, a ohrabrujuće je što je prema pristiglim prijavama najviše onih iz sektora proizvodnje.

Tamara Jurenić, izvršna direktorka Razvojne agencije Srbije navodi da agencija ima programe na koje mogu konkuristi ne samo mala, mikro i srednja preduzeća, nego i klasteri, inkubatori i udruženja, komore.

"U ciframa, kada govorimo, govorimo o povećanju za ukupno šest puta što znači da prošle godine smo na programu start-ap imali 198 prijavljenih, ove godine nepunih 1.200. Pored ovih programa za koje su pozivi završeni 19 maja, mi imamo još programa na koje mogu konkuristi ne samo mala, mikro i srednja preduzeća, nego i klasteri, inkubatori i udruženja, komore i to su programi konkurentnosti, programi koji su u vezi sa izvozom i ekonomskim razvojem", objašnjava Jurenićeva.

Prema njenim rečima, programi će biti otvoreni sve do utroška ukupnog budžeta predviđenog za ove namene, tako da se u tom delu očekuje još kandidata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik