Rad na kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja

Bez autora
May 28 2017

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić poručila je sinoć da je cilj Vlade stvaranje podsticajnog poslovnog okruženja kroz smanjivanje administrativnih barijera i uspostavljanje mehanizama koji će pozitivno uticati na ekonomski rast.Brnabić je na manifestaciji "Members Dinner", koja je održana u hotelu "Kraun plaza" u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore, rekla da je državna uprava važna kako za građane, tako i za privrednike. Ona je predstavila rezultate i planove resornog ministarstva na polju reforme državne uprave, IT saveta, kao i osnivanje Nacionalne akademije za javnu upravu.

Rad na kreiranju podsticajnog poslovnog okruženjaMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić poručila je sinoć da je cilj Vlade stvaranje podsticajnog poslovnog okruženja kroz smanjivanje administrativnih barijera i uspostavljanje mehanizama koji će pozitivno uticati na ekonomski rast.

Brnabić je na manifestaciji "Members Dinner", koja je održana u hotelu "Kraun plaza" u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore, rekla da je državna uprava važna kako za građane, tako i za privrednike.

Ona je predstavila rezultate i planove resornog ministarstva na polju reforme državne uprave, IT saveta, kao i osnivanje Nacionalne akademije za javnu upravu.

Brnabić je za jun najavila primenu projekta eZup, kojim će biti povezano šest najvećih baza podataka u Srbiji – matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Ona je takođe kao još jednu važnu povoljnost za poslodavce najavila i ukidanje obaveze overe zdravstvenog osiguranja.

Brnabić je, govoreći o ministarskom IT savetu, na čijem je čelu, poručila da je cilj rada tog tela da Srbija uhvati priključak sa četvrtom industrijskom revolucijom i digitalizacijom.

Velika stvar koja dolazi, kako je navela, jeste reforma plata, što neće biti popularna mera, ali se mora sprovesti.
Napravićemo teške političke odluke i reći da je ovo reforma koja mora biti sprovedena, iako se mnogim sindikatima to neće svideti, istakla je ona.

Prisutne je na početku skupa pozdravio i izvršni direktor AHK Srbija Martin Knap, kao i predsednik AHK Srbija Ronald Zeliger.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik