Намалена основната каматна стапка на НБРМ

Mar 17 2020

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка одржа електронска вонредна седница на ко...

Бруто-домашниот производ во 2019 година по...

Mar 09 2020

Бевме внимателни и со иницијалниот буџет за минатата година одевме со проекција од 3,2% раст, но еконо...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот ре...

Mar 08 2020

Кредитната рејтинг агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стаби...

Раст на наплата на ДДВ за 11%

Mar 05 2020

За 11% е подобрена наплатата на ДДВ во првото полугодие од спроведувањето на МојДДВ.

Неделава ќе бидат вратени 8,1 милијарди де...

Mar 04 2020

По основ на достасани хартии од вредност, Министерството за финансии утре и на 8 март ќе врати 8,1 мил...

Ново задолжување од 15 милиони евра

Feb 27 2020

Владата вчера се задолжи за нови 15 милиони евра. Имено, вчера се одржа аукција на државни хартии од в...

Пензиите се зголемија 700 денари

Feb 17 2020

Јануарската пензија е повисока 722 денара месечно, а ова зголемување влегува во основицата на пензијат...

Монетарната политика е соодветна, а банкар...

Jan 28 2020

Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав, потврдено е во извештајот за Република...

Министерството за финансии: Покачувањето н...

Jan 16 2020

Мерките што ги иницираме и носиме се однесуваат на намалување на сивата економија, поволности за даноч...

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на зем...

Dec 15 2019

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ со стабилен изглед.

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik