Beograd popularniji od Zagreba

Bez autora
Apr 08 2010

Sajt skyscanner.net otkrio je 10 evropskih glavnih gradova koje britanski turisti posećuju u veoma malom broju ili skoro nikada. Lista je napravljena na osnovu broja pretraga na sajtu u poslednjih 90 dana. Na prvom mestu kao najmanje interesantan grad našao se Kišinjev u Moldaviji. Iako je ubedljivo najjeftinija prestonica Evrope, očigledno ne poseduje adute kojima bi privukao turiste. Sledi ga Minsk u Belorusiji, a na trećem mestu se na iznenađenje mnogih našao Luksumburg. Slede Skoplje, Podgorica, Kijev i Zagreb, a na devetom i desetom mestu su Beograd i Talin. Procene stručnjaka su da će se situacija veoma brzo promeniti jer je Španija kao najposećenija evropska destinacija britanskih turista postala previše "britanizovana" i uobičajna. Zato će se oni sada okrenuti nešto "egzotičnijim" destinacijama koje su im u suštini velika nepoznanica.

Beograd popularniji od ZagrebaSajt skyscanner.net otkrio je 10 evropskih glavnih gradova koje britanski turisti posećuju u veoma malom broju ili skoro nikada.

Lista je napravljena na osnovu broja pretraga na sajtu u poslednjih 90 dana. Na prvom mestu kao najmanje interesantan grad našao se Kišinjev u Moldaviji. Iako je ubedljivo najjeftinija prestonica Evrope, očigledno ne poseduje adute kojima bi privukao turiste. Sledi ga Minsk u Belorusiji, a na trećem mestu se na iznenađenje mnogih našao Luksumburg. Slede Skoplje, Podgorica, Kijev i Zagreb, a na devetom i desetom mestu su Beograd i Talin.

Procene stručnjaka su da će se situacija veoma brzo promeniti jer je Španija kao najposećenija evropska destinacija britanskih turista postala previše "britanizovana" i uobičajna. Zato će se oni sada okrenuti nešto "egzotičnijim" destinacijama koje su im u suštini velika nepoznanica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik