Biće nabavljeno 200 novih vagona

Bez autora
Dec 23 2010

Za potrebe preduzeća "Arcelor Mital", "Željeznice Republike Srpske" nabaviće u idućoj godini 200 novih vagona za prevoz rude iz Prijedora do Željezare u Zenici. Povećanjem proizvodnje u prijedorskim rudnicima javila se potreba za nabavku novih vagona. "Arcelor Mital" u 2011. godini planira da poveća proizvodnju koncentrata željezne rude, koja će do odredišta biti prevezena željeznicom. Ako prijedorsko preduzeće pokrene i radove na centralnim rudištima u Ljubiji, u funkciju će se staviti i 15,7 kilometara pruge normalnog kolosijeka na relaciji Brezičani - Ljubija, koja je trenutno zapuštena.

Biće nabavljeno 200 novih vagonaZa potrebe preduzeća "Arcelor Mital", "Željeznice Republike Srpske" nabaviće u idućoj godini 200 novih vagona za prevoz rude iz Prijedora do Željezare u Zenici.

Izvršni direktor operativnih poslova u "Željeznicama" Dušan Spremo rekao je da se povećanjem proizvodnje u prijedorskim rudnicima javila potreba za nabavku novih vagona.

Dodao je da "Arcelor Mital" u 2011. godini planira da  poveća proizvodnju koncentrata željezne rude, koja će do odredišta biti prevezena željeznicom.

- Ako prijedorsko preduzeće pokrene i radove na centralnim rudištima u Ljubiji, u funkciju ćemo staviti i 15,7 kilometara pruge normalnog kolosijeka na relaciji Brezičani - Ljubija, koja je trenutno zapuštena - kazao je Spremo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik