Cene u januaru u proseku povećane za 0,1 posto

Bez autora
Feb 23 2012

Cene proizvoda i usluga u januaru ove godine u odnosu na decembar 2011. godine u proseku su više za 0,1 posto. Potrošačke cene u januaru oveu poređenju sa istim mesecom prošle godine povećane su za 5,6 posto.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u januaru 2012. godine kada se uporedi sa prethodnim mesecom, najveći rast cena zabeležen je u grupama alkoholna pića i duvan – za 4,4 posto, rekreacija i kultura - za posto, transport i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana – za 0,6 posto i restorani i hoteli – za 0,3 posto, dok je pad zabeležen u grupama hrana i bezalkoholna pića – za 0,9 posto i komunikacije – za 0,1 posto.

Cene u januaru u proseku povećane za 0,1 postoKako je danas saopštio Republički zavod za statistiku, cene proizvoda i usluga u januaru ove godine u odnosu na decembar 2011. godine u proseku su više za 0,1 posto.

Potrošačke cene u januaru oveu poređenju sa istim mesecom prošle godine povećane su za 5,6 posto.

U saopštenju se navodi da posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u januaru 2012. godine kada se uporedi sa prethodnim mesecom, najveći rast cena zabeležen je u grupama alkoholna pića i duvan – za 4,4 posto, rekreacija i kultura - za posto, transport i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana – za 0,6 posto i restorani i hoteli – za 0,3 posto, dok je pad zabeležen u grupama hrana i bezalkoholna pića – za 0,9 posto i komunikacije – za 0,1 posto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Indeksi potrošačkih cena definišu se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik