Ernst&Young Sloveniji predviđa 1,3-postotan rast

Bez autora
Dec 14 2010

Slovenija će ove godine zabilježiti rast BDP-a od 1,3 posto, a narednih godina očekuje ju postepeno jačanje gospodarskog rasta. Vrhunac bi trebao biti dostignut oko 2014. dinamikom od oko 3 posto. Država pritom neće imati problema sa zaduživanjem. Društvo predviđa da će javnofinancijski deficit krajem 2010. doseći 6,2 posto BDP-a, a iduće će godine pasti na manje od 5 posto BDP-a zahvaljujući višim prihodima. Istovremeno će ojačati i javna potrošnja. Anketna nezaposlenost će se do 2012. sa 7 smanjiti na 5,5 posto. Bonitetna ocjena Slovenije pritom i dalje ostaje visoka.

Ernst&Young Sloveniji predviđa 1,3-postotan rastSlovenija će ove godine zabilježiti rast BDP-a od 1,3 posto, a narednih godina očekuje ju postepeno jačanje gospodarskog rasta, ocjenjuje savjetodavno društvo Ernst&Young.

Vrhunac bi trebao biti dostignut oko 2014. dinamikom od oko 3 posto. Država pritom neće imati problema sa zaduživanjem.

Društvo predviđa da će javnofinancijski deficit krajem 2010. doseći 6,2 posto BDP-a, a iduće će godine pasti na manje od 5 posto BDP-a zahvaljujući višim prihodima. Istovremeno će ojačati i javna potrošnja. Anketna nezaposlenost će se do 2012. sa 7 smanjiti na 5,5 posto. Bonitetna ocjena Slovenije pritom i dalje ostaje visoka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik