HŽ-u manje subvencije, sprema se odlazak još 1000 ljudi

Bez autora
Mar 22 2010

U Hrvatske željeznice neće se ulagati novac iz proračuna jer to nije ostvarivo niti bi bilo dobro, nego isključivo iz fondova Europske unije. Mora se nastaviti I restrukturiranje te modernizacija toga javnog poduzeća iz kojeg se uz otpremnine sprema odlazak još tisuću ljudi. HŽ-u se moraju još više smanjiti subvencije iz proračuna, a moderan i brz prijevoz, pa tako i željeznički, jedan je od stupova konkurentnosti. Hrvatske željeznice su zastario i okoštao sustav u koji se nije godinama ulagalo, ali i HŽ nije pripremio dokumentaciju potrebnu za kandidiranje projekata fondovima Europske unije. Zbog toga je dio novca izgubljen, ali je većina svote ipak preusmjerena za izradu dokumentacije za projekte koji će se predložiti EU. Nužno je povezati riječku luku s regijom, što više smanjiti proračunska izdvajanja za HŽ te da u ulaganju u željezničku infrastrukturu bitnu ulogu moraju imati hrvatski kooperanti. Željeznica mora odgovoriti na zahtjeve za bržim prijevozom, ali potrebno je izraditi i novi vozni red kako bi se ukinule nerentabilne linije.

HŽ-u manje subvencije, sprema se odlazak još 1000 ljudiU Hrvatske željeznice neće se ulagati novac iz proračuna jer to nije ostvarivo niti bi bilo dobro, nego isključivo iz fondova Europske unije.

Mora se nastaviti I restrukturiranje te modernizacija toga javnog poduzeća iz kojeg se uz otpremnine sprema odlazak još tisuću ljudi. Ustvrdio je to danas ministar prometa Božidar Kalmeta nakon trosatne sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća posvećene upravo željeznicama. HŽ-u se moraju još više smanjiti subvencije iz proračuna, mišljenja su članovi GSV-a, a Kalmeta dodaje kako je moderan i brz prijevoz, pa tako i željeznički, jedan od stupova konkurentnosti.

Ministar je ustvrdio kako su Hrvatske željeznice zastario i okoštao sustav u koji se nije godinama ulagalo, ali i priznao da HŽ nije pripremio dokumentaciju potrebnu za kandidiranje projekata fondovima Europske unije. Zbog toga je dio novca izgubljen, ali je, kako tvrde u HŽ Infrastrukturi, većina svote ipak preusmjerena za izradu dokumentacije za projekte koji će se predložiti EU. Ivica Mudrinić, predstavnik poslodavaca u GSV-u istaknuo je pak kako je nužno povezati riječku luku s regijom, što više smanjiti proračunska izdvajanja za HŽ te da u ulaganju u željezničku infrastrukturu bitnu ulogu moraju imati hrvatski kooperanti. Željeznica, dodao je Mudrinić, mora odgovoriti na zahtjeve za bržim prijevozom, ali potrebno je izraditi i novi vozni red kako bi se ukinule nerentabilne linije. Kalmeta je ponovio kako će se novi vozni red izraditi do rujna, odnosno nove školske godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik