Izvoz BiH porastao 46,9 posto

Bez autora
Mar 06 2011

Januarski podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni BiH dodatno potvrđuju tezu o postupnom oporavku privrede i izlasku iz recesije. Januarski izvoz premašio je 619 miliona KM i veći je od januarskog izvoza godinu ranije za 46, 9 posto. Izvoz Federacije BiH u januaru 2010. godine dostigao je rekordan iznos od 443 miliona KM, a sličan trend zablježen je i u Republici Srpskoj čiji je januarski izvoz dostigao 176 miliona KM. Januar je obilježen još jednim rekordom: pokrivenost uvoza izvozom dostigla je razinu od 65 posto, što je ubjedljivo najpovoljniji trgovinski bilans BiH ostvaren nakon rata.

Izvoz BiH porastao 46,9 postoJanuarski podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni BiH dodatno potvrđuju tezu o postupnom oporavku privrede i izlasku iz recesije.

Januarski izvoz premašio je 619 miliona KM i veći je od januarskog izvoza godinu ranije za 46, 9 posto. Izvoz Federacije BiH u januaru 2010. godine dostigao je rekordan iznos od 443 miliona KM, a sličan trend zablježen je i u Republici Srpskoj čiji je januarski izvoz dostigao 176 miliona KM.

Januar je obilježen još jednim rekordom: pokrivenost uvoza izvozom dostigla je razinu od 65 posto, što je ubjedljivo najpovoljniji trgovinski bilans BiH ostvaren nakon rata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik