Janaf i Vitol sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj

Bez autora
Mar 28 2023

Jadranski naftovod (Janaf) sklopio je s tvrtkom Vitol ugovor o skladištenju 117.856 kubnih metara nafte na Terminalu Omišalj od 1. lipnja 2023. godine i to na razdoblje od šest plus šest mjeseci, priopćili su iz Janafa.

Vitol je tvrtka za trgovinu energijom i robom sa sjedištem u Švicarskoj.

Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić ističe da je Janaf potvrdio kako je spreman zajedničkim djelovanjem, suradnjom i razumijevanjem s partnerima ostvariti daljnji razvoj energetskog sektora.

- Naše usluge i kapaciteti spremno odgovaraju na izazove naftnog tržišta današnjice. Sa zadovoljstvom ispunjavamo ulogu vrata srednje Europe i naftnog čvorišta ovog dijela Europske unije. Najbolji pokazatelj toga je raznolikost kompanija s kojima sklapamo ugovore o partnerstvu, kao i visoka popunjenost kapaciteta naftovodno-skladišnog sustava, istaknuo je Adanić.

Naglasio je da je u razdoblju globalnih poremećaja na energetskom tržištu Janaf očuvao sigurnu opskrbu, zbog čega je prepoznat na naftnom tržištu, ali i od strane najviših tijela Europske unije.

Član Uprave Vladislav Veselica smatra kako je obnavljanje poslovnog odnosa s VITOL-om najbolji pokazatelj ispravnog strateškog usmjerenja Jadranskog naftovoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik