Niš: Kargo centar naredne godine

Bez autora
Dec 13 2010

Izgradnja kargo centra u Nišu vrednog 60 miliona evra, trebalo bi da počne u martu naredne godine. U centru je planirano zaposlenje 500 Nišlija. Pošto je rešen problem prenosa zemljišta, direktor austrijske kompanije Ajmaks Muamer Ragipović sastao se sa niškim rukovodstvom kako bi radovi na izgradnji konačno počeli, nakon dve godine od potpisivanja ugovora.Urađeni su projekti. Rok za korišćenje polovine sredstava potrebnih za izgradnju centra je istekao u novembru ove godine, ali Evropska banka za rakonstrukciju i razvoj odobrila je produžetak roka za još šest meseci.

Niš: Kargo centar naredne godineIzgradnja kargo centra u Nišu vrednog 60 miliona evra, trebalo bi da počne u martu naredne godine. U centru je planirano zaposlenje 500 Nišlija.

Pošto je rešen problem prenosa zemljišta, direktor austrijske kompanije Ajmaks Muamer Ragipović sastao se sa niškim rukovodstvom kako bi radovi na izgradnji konačno počeli, nakon dve godine od potpisivanja ugovora.

"Imamo urađene projekte. Rok za korišćenje polovine sredstava potrebnih za izgradnju centra nam je istekao u novembru ove godine, ali nam je Evropska banka za rakonstrukciju i razvoj odobrila produžetak roka za još šest meseci. Ukoliko se projekat ne bi realizovao, onda bismo bilo prinuđeni da potražujemo te gubitke", kazao je Ragipović.

On navodi da je prvobitno bilo predviđeno da se svih 110.000 kvadrata kargo centra, koji će se nalaziti neposredno pored Aerodroma „Konstantin Veliki“, sagradi do 2014. godine, ali da će zbog dvogodišnjeg odlaganja početka radova i završetak objekta biti pomeren za 2016.godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik