Otvoren put Risan-Žabljak

Bez autora
Dec 15 2010

Put Risan-Žabljak, čija je gradnja trajala oko 15 godina, svečano je danas otvoren. Put je dug 145 kilometara, a širok šest metara. Otvaranjem puta postojeća veza između juga i sjevera skraćuje se za više od 25 kilometara. Izgradnja puta koštala je blizu 110 miliona eura i to je krupan korak ka ostvarenju cilja - ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore. Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar očekuje poboljšanje kvaliteta putovanja, jer će saobraćaj prema sjeveru biti znatno rasterećeniji i bezbjedniji. Put jeste građen malo duže, a glavni razlog je što u prethodnih 20 godina nije bilo vrijeme naklonjeno velikim investicijama. Kada je taj organ preuzeo posao, urađen je najveći dio te saobraćajnice. Ovo je ubjedljivo najbolji put i asfaltni kolovoz u Crnoj Gori.

Otvoren put Risan-ŽabljakPut Risan-Žabljak, čija je gradnja trajala oko 15 godina, svečano je danas otvoren.

Put je dug 145 kilometara, a širok šest metara. Otvaranjem puta postojeća veza između juga i sjevera skraćuje se za više od 25 kilometara.

Premijer Milo Đukanović saopštio je, nakon svečanog presijecama vrpce, da je izgradnja puta koštala blizu 110 miliona eura i da je to krupan korak ka ostvarenju cilja - ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore.

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar očekuje poboljšanje kvaliteta putovanja, jer će saobraćaj prema sjeveru biti znatno rasterećeniji i bezbjedniji.

Put jeste građen malo duže, a glavni razlog je što u prethodnih 20 godina nije bilo vrijeme naklonjeno velikim investicijama, rekao je Lompar.

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović rekao je da je, kada je taj organ preuzeo posao, urađen najveći dio te saobraćajnice.

"Ovo je ubjedljivo najbolji put i asfaltni kolovoz u Crnoj Gori", tvrdi Grbović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik