Pad maloprodaje za više od 10 posto

Bez autora
Nov 14 2011

Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u rujnu je u odnosu na kolovoz bio nominalno manji za 10,9 posto, a realno za 11,9 posto, dok je na godišnjoj razini u odnosu na rujan 2010. nominalno porastao za 4 posto, a realno za 1 posto. Na mjesečni pad najviše je utjecalo smanjivanje prodaje motornih goriva i maziva, alkohola i drugih pića te pad prometa u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama. Istodobno je u odnosu na kolovoz ostvaren rast prometa tekstila, odjevnih predmeta i obuće, željezne robe, boje i stakla, električnih aparata za kućanstvo te duhanskih proizvoda. Na godišnjoj razini pak u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine statistika bilježi nominalni rast prometa u devet trgovačkih struka. Porastao je promet u maloprodaji motornih goriva i maziva, duhanskih proizvoda, željezne robe, boje i stakla, alkoholnih i drugih pića te živežnih namirnica u nespecijaliziranim prodavaonicama. Maloprodaja je na godišnjoj razini pala u devet trgovačkih struka, a najviše u ostaloj trgovini na malo izvan prodavaonica.

Pad maloprodaje za više od 10 postoPromet od trgovine na malo u Hrvatskoj u rujnu je u odnosu na kolovoz bio nominalno manji za 10,9 posto, a realno za 11,9 posto, dok je na godišnjoj razini u odnosu na rujan 2010. nominalno porastao za 4 posto, a realno za 1 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku (DZS).

Na mjesečni pad najviše je utjecalo smanjivanje prodaje motornih goriva i maziva, alkohola i drugih pića te pad prometa u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama.

Istodobno je u odnosu na kolovoz ostvaren rast prometa tekstila, odjevnih predmeta i obuće, željezne robe, boje i stakla, električnih aparata za kućanstvo te duhanskih proizvoda.

Na godišnjoj razini pak u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine statistika bilježi nominalni rast prometa u devet trgovačkih struka. Porastao je promet u maloprodaji motornih goriva i maziva, duhanskih proizvoda, željezne robe, boje i stakla, alkoholnih i drugih pića te živežnih namirnica u nespecijaliziranim prodavaonicama. Maloprodaja je na godišnjoj razini pala u devet trgovačkih struka, a najviše u ostaloj trgovini na malo izvan prodavaonica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik