Pad poljoprivredne proizvodnje

Bez autora
Mar 06 2011

Poređenje indikatora za sektor poljoprivrede za 11 mjeseci prošle godine u odnosu na isti period 2009., pokazuje da je došlo do značajnog pada od 15 odsto. Ovaj pad je uslovljen nepovoljnim vremenskim prilikama na početku i kraju 2010. godine. Indikator šumarstva pokazuje da je došlo do značajnog rasta aktivnosti u 2010. godini, tako da poređenje perioda pokazuje rast od 21%. Industrijska proizvodnja: U 2010. godini je u ovom sektoru došlo do rasta od oko 15 procenata u poređenju 2009. godinom. Međutim, ovaj rast je kombinacija povećanja od 58% u sektoru rudarstva (značajan rast proizvodnje uglja za TE Pljevlja, 51% povećanja u sektoru proizvodnje električne energije (povoljne hidrološke prilike) i smanjenja u sektoru prerađivačke industrije od 3 procenata.

Pad poljoprivredne proizvodnjePoređenje indikatora za sektor poljoprivrede za 11 mjeseci prošle godine u odnosu na isti period 2009., pokazuje da je došlo do značajnog pada od 15 odsto, navodi se u Godišnjem izvještaju o radu Ministarstva finansija dostavljenom Portalu Analitika.

Ovaj pad, kako tvrde u Ministarstvu, je uslovljen nepovoljnim vremenskim prilikama na početku i kraju 2010. godine.

Indikator šumarstva pokazuje da je došlo do značajnog rasta aktivnosti u 2010. godini, tako da poređenje perioda pokazuje rast od 21%, navodi se u dokumentu.

Industrijska proizvodnja: U 2010. godini je u ovom sektoru došlo do rasta od oko 15 procenata u poređenju 2009. godinom. Međutim, ovaj rast je kombinacija povećanja od 58% u sektoru rudarstva (značajan rast proizvodnje uglja za TE Pljevlja, 51% povećanja u sektoru proizvodnje električne energije (povoljne hidrološke prilike) i smanjenja u sektoru prerađivačke industrije od 3 procenata.

Najave o povećanju proizvodnje u KAP -u, kao i početaka rada Rudnika boksita su najava oporavka ovog sektora ekonomije, ali ostaje pitanje da li se mogu održati visoke stope rasta iz oblasti proizvodnje električne energije i rudarstva i u 2011. godini, zaključuje se u dokumentu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik