Pet milijuna kuna za jaču predsezonu

Bez autora
Mar 06 2011

Stalne promjene stanja na turističkom tržištu Sredozemlja razlog su što je Ministarstvo turizma predložilo nove dopunske mjere promocije, udruženog oglašavanja i potpora inozemnim partnerima za dovođenje gostiju u predsezoni i posezoni u Hrvatsku. Riječ je o dodatnih pet milijuna kuna koje bi se plasirale partnerima za pojačano dovođenje gostiju od proljeća do kraja lipnja, te od početka rujna. Dopunske mjere za bolji turistički promet u razdoblju izvan špice sezone odnose se na zrakoplovni prijevoz i autobusne grupe gostiju, a ugovori s inozemnim partnerima potpisali bi se već do kraja ožujka. Izvanredna sjednica HTZ-a s takvim dnevnim redom trebala bi preduhitriti mjere konkurencije, koja će zbog značajnog pada prometa na sjeveru Afrike krenuti s dampinškim cijenama kako bi vratila dio gostiju...

Pet milijuna kuna za jaču predsezonuStalne promjene stanja na turističkom tržištu Sredozemlja razlog su što je Ministarstvo turizma predložilo nove dopunske mjere promocije, udruženog oglašavanja i potpora inozemnim partnerima za dovođenje gostiju u predsezoni i posezoni u Hrvatsku.

Zbog toga je Damir Bajs, ministar turizma, za danas sazvao izvanrednu sjednicu Turističkog vijeća HTZ-a, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o dodatnih pet milijuna kuna koje bi se plasirale partnerima za pojačano dovođenje gostiju od proljeća do kraja lipnja, te od početka rujna. Dopunske mjere za bolji turistički promet u razdoblju izvan špice sezone odnose se na zrakoplovni prijevoz i autobusne grupe gostiju, a ugovori s inozemnim partnerima potpisali bi se već do kraja ožujka.

Izvanredna sjednica HTZ-a s takvim dnevnim redom trebala bi preduhitriti mjere konkurencije, koja će zbog značajnog pada prometa na sjeveru Afrike krenuti s dampinškim cijenama kako bi vratila dio gostiju. Upravo tim, još uvijek neodlučnim gostima obratit će se novom kampanjom i predsezonskim sadržajima i Hrvatska s partnerima, a paket dodatnih mjera predstavit će se i na sajmu ITB u Berlinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik