Počeo sajam turizma u Beogradu

Bez autora
Feb 23 2012

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNSTO), dr Taleb Rifai otvorili su danas 34. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se svojom izlagačkom ponudom predstaviti više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja. Ovoliko veliki broj posetilaca i izlagača koji su danas prisutni na 34. Međunarodnom sajmu turizma pokazuje koliko veliki značaj turizam, koji je do sada nepravedno bio zapostavljen, ima za Srbiju u ekonomskom, socijalnom, pa i u političkom smislu. Takođe, ovaj Sajam pokazuje i to da je Srbija zemlja integracija i partnerstva i da je u svojim aktivnostima u međunarodnim organizacijama otvorena za saradnju sa zemljama kako u regionu tako i u Evropi. Turizam koji Srbiji doprinosi oko milijardu dolara prihoda, predstavlja i novu infrastrukturu, nove kapacitete i mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta koja bi mnogim porodicama omogućila da žive od svog rada.

Počeo sajam turizma u BeograduMinistar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNSTO), dr Taleb Rifai otvorili su danas 34. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se svojom izlagačkom ponudom predstaviti više od 1.000 izlagača iz 46 zemalja.

Ovoliko veliki broj posetilaca i izlagača koji su danas prisutni na 34. Međunarodnom sajmu turizma pokazuje koliko veliki značaj turizam, koji je do sada nepravedno bio zapostavljen, ima za Srbiju u ekonomskom, socijalnom, pa i u političkom smislu. Takođe, ovaj Sajam pokazuje i to da je Srbija zemlja integracija i partnerstva i da je u svojim aktivnostima u međunarodnim organizacijama otvorena za saradnju sa zemljama kako u regionu tako i u Evropi, izjavio je ministra Ćirić prilikom svečanog otvaranja.

Ćirić je, takođe, istakao da turizam koji Srbiji doprinosi oko milijardu dolara prihoda, predstavlja i novu infrastrukturu, nove kapacitete i mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta koja bi mnogim porodicama omogućila da žive od svog rada.
 
Međunarodni sajam turizma koji se svake godine održava u Beogradu postao je jedan od vodećih svetskih manifestacija u oblasti turizma i počeo je da predstavlja jednu trajnu i značajnu tačku u svetu turizma.

Taleb Rafai je naglasio da je impresioniran napredkom koji je Srbija ostvarila do sada u oblasti turzma, što je samo pokazatelj koliko su ljudi u Srbiji vredni i istrajni u ostvarenju svojih ciljeva.

Poseta generalnog sekretara UNSTO, dr Taleb Rifaia, koja je ujedno i prva zvanična poseta Republici Srbiji ima za cilj otvaranje regionalne konferencije ruralnog turizma i 34. Međunarodnog sajma turizma, kao i prisustvo na potpisivanju Memoranduma o razumevanju “Putevi rimskih careva” između predstavnika četiri države - Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik