Ponuda za autoput ove sedmice?

Bez autora
Feb 28 2011

Kineske kompanije čine sve da finansijsku ponudu za izgradnju autoputa Bar-Boljari dostave ove sedmice. Ponuda treba da prođe upravne odbore banaka i dvije kompanije i čine sve napore da završe ove sedmice. Za učešće u projektu najviše je zainteresovana Poli grupa /Poly Group/, a vjerovatni finansijer je Razvojna banka Kine (China Development Bank) koja nije obična komercijalna banka već isključivo radi na velikim projektima i finansirala je radove vrijedne 150 milijardi USD. Za učešće u projektu zainteresovana je i Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani /China Communications Construction Company/ (CCCC). Stručnjaci Poli grupe u januaru su pregledali trasu buduće saobraćajnice, nakon čega su saopštili da do kraja februara mogu napraviti ponudu.

Ponuda za autoput ove sedmice?Kineske kompanije čine sve da finansijsku ponudu za izgradnju autoputa Bar-Boljari dostave ove sedmice, saopšteno je agenciji Mina-business iz Vlade.

»Ponuda treba da prođe upravne odbore banaka i dvije kompanije i čine sve napore da završe ove sedmice«, objašnjeno je iz Vlade.

Za učešće u projektu najviše je zainteresovana Poli grupa /Poly Group/, a vjerovatni finansijer je Razvojna banka Kine (China Development Bank) koja nije obična komercijalna banka već isključivo radi na velikim projektima i finansirala je radove vrijedne 150 milijardi USD.

Za učešće u projektu zainteresovana je i Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani /China Communications Construction Company/ (CCCC).

Stručnjaci Poli grupe u januaru su pregledali trasu buduće saobraćajnice, nakon čega su saopštili da do kraja februara mogu napraviti ponudu.

Savjet za izgradnju autoputeva odlučio je u decerubm da obustavi tendersku proceduru sa grčko–izraelskim konzorcijumom Aktor HCH i da što prije počne pregovore sa kineskim kompanijama o izgradnji autoputa Bar-Boljari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik