Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Vlade AP Vojvodine i „Metals-banke" a.d. Novi Sad

Bez autora
Mar 18 2010

Danas su direktorka Fonda za razvoj AP Vojvodine Snežana Repac i predsednik Izvršnog odbora „Metals-banke" Srđan Petrović potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu između Fonda za razvoj AP Vojvodine i „Metals-banke" a.d. Novi Sad. Nakon toga potpisan je i Sporazum o poslovnoj saradnji između Garancijskog fonda AP Vojvodine i ove finansijske kuće. Danas će objedinjenim sredstvima Metals banke i Fonda za razvoj biti doneta odluka o usmeravanju tri milijarde dinara u oživljavanje privrede Vojvodine, i to pod vrlo povoljnim uslovima. Kamata ovih dinarskih kredita iznosi od 10 do 11 posto. Objedinjenim sredstvima i naporima Garancijskog fonda i Razvojne banke Vojvodine biće usmereno i 200 miliona dinara u nabavku poljoprivredne mehanizacije u pokrajini...

Potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Vlade AP Vojvodine i „Metals-bankeDanas su direktorka Fonda za razvoj AP Vojvodine Snežana Repac i predsednik Izvršnog odbora „Metals-banke" Srđan Petrović potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu između Fonda za razvoj AP Vojvodine i „Metals-banke" a.d. Novi Sad.

Nakon toga potpisan je i Sporazum o poslovnoj saradnji između Garancijskog fonda AP Vojvodine i ove finansijske kuće, koji su potpisali direktorka Garancijskog fonda AP Vojvodine Teodora Vlahović i predsednik Izvršnog odbora „Metals-banke" a.d. Novi Sad, Srđan Petrović.

Danas će objedinjenim sredstvima Metals banke i Fonda za razvoj biti doneta odluka o usmeravanju tri milijarde dinara u oživljavanje privrede Vojvodine, i to pod vrlo povoljnim uslovima. Kamata ovih dinarskih kredita iznosi od 10 do 11 posto. Objedinjenim sredstvima i naporima Garancijskog fonda i Razvojne banke Vojvodine biće usmereno i 200 miliona dinara u nabavku poljoprivredne mehanizacije u pokrajini.

Fond za razvoj će proceduru odobravanja sredstava u 2010. giodini unaprediti i učiniti efikasnijom, pa će apliciranje za sredstva biti lakše. Trajanje konkursa nije vremenski ograničeno, pa će zainteresovani korisnici moći da konkurišu tokom cele godine do iskorišćenja planiranih sredstava.

Krediti će se realizovati u svih 45 vojvođanskih opština. U mestima i opštinama gde ne postoji ekspoziture banke, korisnici će se obraćati poverenicima Fonda za razvoj. Prioritete pri dodeli sredstava imaće projekti koji omogućavaju zapošljavanje većeg broja radnika, realizuju izvozno orjentisane programe i realizuju se na teritoriji nerazvijenih i nedovoljno razvijenih opština.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik