Privredne diplomate PKS u Zrenjaninu

Bez autora
Dec 15 2010

Privredna komora Srbije ima osam predstavništava, strateški raspoređenih na tržištima od prioritetnog značaja, istaknuto je na današnjem sastanku direktora predstavništava PKS u inostranstvu sa privrednicima opština Zrenjanin, Žitište, Novi Bečej, Nova Crnja i Sečanj, u Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin. Zadatak predstavništava je da privrednicima pružaju aktuelne informacije o uslovima poslovanja na određenom tržištu, što podrazumeva privrednu regulativu, kao i ukupni privredni ambijent, da daju ocene o privrednim kretanjima i informacije o tržišnim mogućnostima, značajnim za plasman naše robe i usluga. Ovaj sastanak je organizovan u okviru redovnih poseta direktora predstavništava privredi i privrednim komorama u Srbiji, koji se organizuju već dve godine, radi informisanja privrednika o tome koje usluge predstavništva mogu da im pruže. PKS je po rezultatima mnogih istraživanja, najprepoznatljivija po poslovnom povezivanju. Osim toga, predstavništva su izuzetno angažovana na organizaciji nastupa naših privrednika na inostranom tržištu...

Privredne diplomate PKS u ZrenjaninuPrivredna komora Srbije ima osam predstavništava, strateški raspoređenih na tržištima od prioritetnog značaja, istaknuto je na današnjem sastanku direktora predstavništava PKS u inostranstvu sa privrednicima opština Zrenjanin, Žitište, Novi Bečej, Nova Crnja i Sečanj, u Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin.

Zadatak predstavništava je da privrednicima pružaju aktuelne informacije o uslovima poslovanja na određenom tržištu, što podrazumeva privrednu regulativu, kao i ukupni privredni ambijent, da daju ocene o privrednim kretanjima i informacije o tržišnim mogućnostima, značajnim za plasman naše robe i usluga.

Ovaj sastanak je organizovan u okviru redovnih poseta direktora predstavništava privredi i privrednim komorama u Srbiji, koji se organizuju već dve godine, radi informisanja privrednika o tome koje usluge predstavništva mogu da im pruže. PKS je po rezultatima mnogih istraživanja, najprepoznatljivija po poslovnom povezivanju. Osim toga, predstavništva su izuzetno angažovana na organizaciji nastupa naših privrednika na inostranom tržištu. PKS nastoji da savlada velike promene koje se dešavaju u međunarodnoj trgovini, a predstavništva komore velika su dragocenost i retkost, posebno u uslovima u kojima firme više nemaju svoja predstavništva u svetu, kao što je bio slučaj u bivšoj Jugoslaviji.

Region Srednjeg Banata, sa oko 230.000 hektara obradivog zemljišta i dobro organizovanim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, ima izuzetne mogućnosti za poljoprivredu proizvodnju i razvijene kapacitete za preradu. U regionu posluje oko 1.100 privrednih subjekata. Oko 55 posto ukupno zaposlenih angažovano je u privredi, a ostatak u neprivrednim delatnostima. Osim poljoprivrede, u regionu su razvijene i ostale industrijske grane, među kojima i tekstilna, metalska i hemijska industrija, a izuzetno je razvijena i hidrološka mreža.

Zrenjanin je poznat po uspešnoj fabrici ulja "Dijamant", odnosno "Banat", koji se nalazi u Srpskoj Crnji. Najbolji primer francuskih investicija u Srbiji, predstavlja "Mlekoprodukt", takođe smešten u nekadašnjem Bečkereku.

Veoma su uspešne i firme u oblasti bazne hemije, koje uz sve probleme koji prate ovu privrednu granu, izvoze gotovo 100 odsto svoje proizvodnje. Među poznatima posluju "Jugoremedija", "Luksol", "Kolpa san", "Biohemija inhem" i druge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik