Prodaji nameštaja ni popust ne pomaže

Bez autora
Feb 27 2011

Sve veća besparica odložila je opremanje doma novim foteljama, sofama ili komodama. Većina uvoznika, trgovaca i proizvođača nameštaja u Srbiji tokom ovog meseca spustila je cene svojih proizvoda i za trećinu. Ipak, čak i na sniženju, kupcu sa prosečnim primanjima od 34.000 dinara, sve je luksuz, pa i oni najjeftiniji komadi. Italijanski nameštaj „natuci“ ovih dana se nudi po cenama nižim za 30 odsto. Isti popust daju i trgovci „Simpa“, a u salonima „Kamerih“ pojedini modeli jeftiniji su za 20 odsto. U „Eurosalonu“ su odlučili da ovog meseca organizuju akciju sniženja od 20 do 70 odsto. U salonima „Simpa“ nameštaj vrhunskog kvaliteta po aktuelnim popustima može da se kupi i za trećinu povoljnije. Garnitura „Amiko“ dvosed sa mehanizmom u koži košta 28.833 dinara i to je cena sa uračunatim popustom od 30 odsto, a ušteda je 12.357 dinara.

Prodaji nameštaja ni popust ne pomažeSve veća besparica odložila je opremanje doma novim foteljama, sofama ili komodama.

Većina uvoznika, trgovaca i proizvođača nameštaja u Srbiji tokom ovog meseca spustila je cene svojih proizvoda i za trećinu. Ipak, čak i na sniženju, kupcu sa prosečnim primanjima od 34.000 dinara, sve je luksuz, pa i oni najjeftiniji komadi.

Italijanski nameštaj „natuci“ ovih dana se nudi po cenama nižim za 30 odsto. Isti popust daju i trgovci „Simpa“, a u salonima „Kamerih“ pojedini modeli jeftiniji su za 20 odsto. U „Eurosalonu“ su odlučili da ovog meseca organizuju akciju sniženja od 20 do 70 odsto.

U salonima „Simpa“ nameštaj vrhunskog kvaliteta po aktuelnim popustima može da se kupi i za trećinu povoljnije.

- Garnitura „Amiko“ dvosed sa mehanizmom u koži košta 28.833 dinara i to je cena sa uračunatim popustom od 30 odsto, a ušteda je 12.357 dinara - kažu u „Simpu“.

Vranjski proizvođač nameštaja po veoma povoljnoj ceni nudi i trosed sa mehanizmom u koži „džoj in“ po ceni od 68.446 dinara, dok je puna cena bez popusta čak 97.780 dinara! Sa postojećim popustom od 30 odsto štedi se 29.334 dinara.

Kreveti su na popustu i do 40 odsto, a ležaj „Lana“ u štofu staje 23.400 dinara, a inače u redovnoj prodaji košta 39.000 dinara. Za klub-stočić „cvet“ u ovim salonima valja izdvojiti za četvrtinu manje para odnosno 5.933 dinara, a bez popusta košta bezmalo 8.000 dinara.

Ovo je najbolji deo ponude, koja u „Simpu“ traje do kraja ove nedelje. Još neke garniture, spavaće sobe i dušeci su na popustu 20 odsto.

- Pripremamo novu kolekciju i zato smo odlučili da pojedine artikle ponudimo po cenama nižim i do 70 odsto - kaže Sandra Dimitrijević, direktor marketinga „Eurosalona“.

- Pojedini tepisi vrhunskog kvaliteta su sada jeftiniji i za 90 odsto, ali prosečno popust u fabruaru za naš nameštaj iznosi 40 odsto. Interesovanje kupaca je veće, jer sada imaju priliku da kvalitetan nameštaj mogu da pazare po znatno povoljnijim cenama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik